• 2

Zahvalnost za podršku suverenitetu Srbije: Dačić sa predsednikom Nacionalne skupštine Kenije

Dačić je izrazio zadovoljstvo odnosima dve zemlje koje krasi tradicionalno prijateljstvo još iz vremena Tita i prvog predsednika Kenije Džoma Kenijate

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Nacionalne skupštine Republike Kenije Džastinom Muturijem.

Dačić je izrazio zadovoljstvo odnosima dve zemlje koje krasi tradicionalno prijateljstvo još iz vremena Tita i prvog predsednika Kenije Džoma Kenijate.

Šef diplomatije je zahvalio na podršci koju Kenija pruža suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije. Ukazujući na odlične i tradicionalno prijateljske odnose Kenije sa Srbijom, predsednik Nacionalne skupštine Muturi je potvrdio nastavak podrške Kenije po pitanju KiM na bilateralnom i multilateralnom planu.

U razgovoru je izražen obostrani interes za dalje unapređenje bilateralnih odnosa kroz razmenu poseta na svim nivoima i jačanje ekonomske i drugih oblika saradnje.

Zajednički je ocenjeno da postoji obostrana želja da se odnosi dva naroda razvijaju, kao i da se saradnja u svim sferama intenzivira.

Dvojica sagovornika konstatovala su da ima mnogo mogućnosti za jačanje bilateralne saradnje Srbije i Kenije, posebno ekonomske, i da, s tim u vezi, treba dati poseban podsticaj privrednicima dveju zemalja.

Dačić je rekao i da će Srbija podržati kandidaturu Kenije za nestalnog člana Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u periodu 2021-2022, na izborima koji će se održati u junu 2020. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Riki

    Crno na Belo !

  • Tara

    Staro prijateljstvo narod koji ne ratuje u tudjoj zemlji kao prokleti zapad.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima