≫ 

Trampov diplomata stigao u Beograd: Novi ambasador SAD spreman da preuzme dužnost

Entoni Godfri najviše vremena u svojoj karijeri proveo je baveći se pitanjima Bliskog istoka, Turske i Evroazije, a od regionalnih iskustava ima rad u ambasadi SAD u Hrvatskoj

  • 0
Americka ambasada Foto: Twitter/Američka ambasada

Novi ambasador SAD u Srbiji, Entoni Godfri, stigao je u Beograd gde će gde će služiti svoj mandat nakon uručenja akreditiva predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Novi ambasador i njegova supruga stigli su u Beograd! Pred njima je pravo miholjsko leto i slobodan vikend za upoznavanje grada! Šta im preporučujete za upoznavanje novog doma? Njihove prve dane u Beogradu delićemo sa vama na društvenim mrežama - navodi se u objavi na zvaničnom Tviter nalogu američke ambasade.

Njemu je po dolasku priređen doček na aerodromu, gde je dobio značku sa ukrštenim zastavama Srbije i SAD.

Godfri je nedavno, govoreći u američkom Senatu, rekao da je Srbija politički i ekonomski lider i da ima ključnu ulogu u regionalnoj stabilnosti, a da će njegov prioritet u radu biti normalizacija odnosa Beograda i Prištine i pronalazak trajnog i održivog rešenja.

On je kazao i da je u strateškom interesu SAD da se Srbija razvije u modernu, demokratsku i evropsku naciju.

Entoni Godfri najviše vremena u svojoj karijeri proveo je baveći se pitanjima Bliskog istoka, Turske i Evroazije, a od regionalnih iskustava ima rad u ambasadi SAD u Hrvatskoj.

Kako se navodi na sajtu američke ambasade u Rusiji, Godfri je 12 godina služio u američkoj ratnoj mornarici. Njegov poslednji angažman bio je na poslu kontorle sporazuma o naoružanju između SAD i SSSR-a. Privatno, Godfri je radio kao menadžer u distributerskoj firmi, obavljajući poslove sa bivšim Sovjetskim savezom. Godfri je oženjan američkom glumicom Anet Otul, sa kojom ima troje dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA