Odnosi dve države na visokom nivou: Dačić sa šefom diplomatije Azerbejdžana

Na interesovanje sagovornika, ministar Dačić je informisao o situaciji na KiM i nedavnom pokušaju tzv. Kosova da postane članica Interpola koji se završio povlačenjem zahteva

  • 0
Ivica Dačić i Elmar Mamađarov

Foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama Ministarskog sastanka Pokreta nesvrtsanih zemalja koji se održava u Bakuu, imao je sastanak sa domaćinom skupa - ministrom inostranih poslova Azerbejdžana Elmarom Mamađarovim.

Obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi na visokom nivou i da treba nastaviti saradnju na svim poljima, a pozitivno je ocenjena i saradnja u međunarodnim organizacijama.

Ministar Dačić zahvalio je ministru Mamađarovu na principijelnoj podršci Azerbejdžana teritorijalnom integritetu Srbije i postavljanju u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, a posebno na podršci prilikom pokušaja tzv. Kosova da postane članica međunarodnih organizacija.

Na interesovanje sagovornika, ministar Dačić je informisao o situaciji na KiM i nedavnom pokušaju tzv. Kosova da postane članica Interpola koji se završio povlačenjem zahteva.

Šef diplomatije Azerbedžana je informisao ministra Dačića o aktivnostima Azerbejdžana kao predsedavajućeg Pokretu nesvrstanih zemalja, istakavši da na Samitu očekuju učešće 158 država, uključujući sve članice Pokreta nesvrstanih.

Na današšnjem sastanku razgovarano je i o mogućnosti zajedničkog organizovanja Ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu 2021. godine, povodom 60. godišnjice osnivanja Pokreta i održavanja Prvog samita Pokreta nesvrstanih zemalja, saopšto je MSP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA