Još jedan biviši pripadnik tzv. OVK pred sudom u Hagu

On nije naveo u kojem svojstvu će biti saslušan, ali je napisao da će se pozivu Specijalnog tužilaštva odazvati bez advokata

  • 10

Bivši pripadnik terorističke OVK Eljmi Bitići iz Prizrena dobio je poziv iz specijalnog tužilaštva u Hagu za saslušanje 31. oktobra, objavio je Bitići na "Fejsbuk" stranici.

Bitići je deveti pripadnik bivše OVK koji je tokom ove sedmice dobio poziv za saslušanje u vezi sa ratnim zločinima koje su počinili pripadnici OVK nad Srbima i nealbancima od početka 1998. do kraja 2000. godine na Kosovu i Metohiji.

On nije naveo u kojem svojstvu će biti saslušan, ali je napisao da će se pozivu Specijalnog tužilaštva odazvati bez advokata.

Pozive iz Specijalnog tužilaštva dobili su i bivši komandant terorističke OVK Azem Sulja, jedan od vođa OVK Naim Miftari, gradonačelnik kosovske opštine Orahovac Smajilj LJatifi, bivši rektor kosovskog Univerziteta u Prištini Ibrahim Gaši, kandidat za poslanika "Samoopredjeljenja" Gani Krasnići.

Udruženje veterana terorističke OVK saopštilo je da su pozive za salušanje u Specijalnom tužilaštvu dobili pripadnici ove terorističke organizacije Jetulah Krasnići iz Prizrena, Fazljija Behrami iz Srbice i Šaban Sulja.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011

    24. oktobar 2019 | 20:08

    ja mogu da kazem da oni idu kao turisti tamo i za par dana vracaju se kuci.

  • nikolas

    24. oktobar 2019 | 20:01

    ZOVU IH NA DOGOVOR OKO NOVIH TERORISTICKIH AKCIJA PROTIV SRBA I SRBIJE!!!!

  • Рс

    24. oktobar 2019 | 20:15

    Нема од овога ништа само мазање очију ја Ил ништа не верујем нема правде за нас Србе то сви видимо

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA