• 3

Srbija potpisuje Sporazum o slobodnoj trgovini: Brnabić i Medvedev na radnom ručku

Brnabić za stolom sedi pored Medvedeva, a kasnije će sa njim imati i bilateralni sastanak

  • 3

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvuje radnom ručku koji je u Skolkovu, na oko 20 kilometara od Kremlja, organizovao predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev za šefove delegacija učesnika sednice Evroazijskog međuvladinog saveta.

Premijerka Srbije će se danas sastati sa predsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Medvedevim u Moskvi, gde potpisuje Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije.

Brnabić za stolom sedi pored Medvedeva, a kasnije će sa njim imati i bilateralni sastanak.

Inače, Skolkovo se nalazi u Moskvskoj oblasti, i tu se razvija "inovacioni grad" na oko 400 hetara. Plan je da se tu nastani oko 50.000 ljudi.

BRNABIC MEDVEDEV RUCAK

Premijer Rusije i premijerka Srbije - Foto: Tanjug/Vlada RS/Slobodan Miljevic

Fondacija Skolkovo se sastoji od četiri entiteta, Inovacionog centra Skolkovo sa više od 1.000 startap kompanija, koji će Brnabić posetiti posle ručka sa Medvedevim, Tehnoparka Skolkovo, Tehnološkog univerziteta Skolkovo i Skolkovo sitija.

Prilikom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu među potpisanim sporazumima je i onaj sa Univerzitetom Skolkovo, koji je jedan od najvažnijih ruskih centara za razvoj mladih inženjera i tehnoloških startapova.

BRNABIC MEDVEDEV RUCAK

Radni ručak - Foto: Tanjug/Vlada RS/Slobodan Miljevic

Srbija je ranije sa rukovodstvom Skolkova razgovarala da srpske inovacione kompanije budu prisutne u njihovom inovacionom centru, kao I da učestvuju u konkursima i programima koje finansiraju Skolkovo i drugi ruski investicioni fondovi.

Inače, Skolkovo čak daje vize po ubrzanoj proceduri za inženjere iz celog sveta koji tamo nameravaju da rade ili otvaraju svoje startap kompanije.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Pravi potezi, dobri za Srbe i Srbiju.Samo hrabro i slobodno sa prijateljima.Sada je sve do nas. Srbija ima sta da radi.Srbi imaju trziste .Da rade 24 sata nemogu sve podmiriti.Safa je sve do nas.Koliko smo sposobni da ponudimo ,proizvedemo i plasiramo.Imamo sta da i uvezemo.Zivila slobodna Srbija .

  • Rs

    Jel mi se čini ili ovih dana sve radimo u prkos Amerika i to mi se mnogo sviđa

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima