• 1

Usklađivanje sa zakonodavstvom EU: Skupština Srbije usvojila Zakon o poštanskim uslugama

Time se obezbeđuje da univerzalne poštanske usluge budu u potpunosti u skladu sa društvenim, ekonomskim i tehnološkim okruženjem

  • 1

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o poštanskim uslugama kojim se obezbeđuje veći stepen zaštite korisnika ovih usluga i odgovornost poštanskih operatera i pošiljaoca.

Zakon o poštanskim uslugama treba da doprinese efikasnijem funkcionisanju poštanske mreže i unapređenju uslova pristupa toj mreži, kao i da dovede do razvoja tržišta poštanskih uslova, shodno potrebama privrede i građana.

Time se obezbeđuje da univerzalne poštanske usluge budu u potpunosti u skladu sa društvenim, ekonomskim i tehnološkim okruženjem.

Donošenjem ovog zakona reguliše se tržište poštanskih usluga, postiže se usklađivanje sa zakonodavstvom Evropske unije, aktima Svetskog poštanskog saveza i zahtevima Svetake trgovinske organizacije.

Prethodna zakonska rešenja nisu mogla da prate zahteve tržišta poštanskih usluga koje karakteriše pojava rastućih i promenljivih zahteva korisnika i sve većeg broja novih poštanskih operatora u delu komercijalnih poštanskih usluga što dovodi do povećanja rizika po potrošače i operatere.

Poslanici su usvojili i Zakon o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza čiji je osnovni cilj ispunjavanje međunarodnih obaveza koje proističu iz članstva Srbije u tom savezu.

Video: Spreman sam da razgovaramo o zakonima koje treba da donesemo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Vladan

    Ja ovde u svici placam sve racune u posti posta ne naplacuje meni nikakve usluge za to, a koliko su postanske usluge u srbiji dali ste se pitali oko toga 10% pa i vise pljackate javno gradjane.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima