Balkanska unija kao priprema za EU: Da li je ovo rešenje za Srbiju i zemlje Zapadnog Balkana?

To bi bio model ekonomske unije zemalja regiona koja bi sarađivala sa EU do punopravnog članstva svake zemlje ponaosob

  • 9
Balkan, mapa Balkana Foto: Shutterstock

U trenutku kada iz evropske administracije stižu vesti da bi zemljama Zapadnog Balkana, umesto punopravnog članstva u EU, moglo da bude ponuđeno ekonomsko partnerstvo, pojavio se plan B, koji se iskristalisao iz insistiranja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na pojačanoj regionalnoj saradnji, piše "Kurir".

To bi, kako navodi neimenovani izvor lista iz diplomatskih krugova, bio model ekonomske unije zemalja regiona koja bi sarađivala sa EU do punopravnog članstva svake zemlje ponaosob.

- Zapadni Balkan treba bolje da se poveže. To bi bio model ekonomske unije u kojoj sve zemlje sarađuju, ekonomski jačaju svoja tržišta i, kada dođe vreme za prijem, u EU uđu kao ekonomski jake zemlje - objašnjava izvor ovog lista.

Prema saznanjima ovog lista, Vučić je podršku za ideju o tesnoj regionalnoj saradnji dobio od predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    31. oktobar 2019 | 14:08

    Jugoslaviju uništili ekonomki..razorili..ceo Balkan živi od polovne robe zapada..kome bi oni to prodali..polkpili najbolju radnu snagu..sad hoće da nas ponovo spajaju ekonomski..ko je bre ovde lud..gde nam prodjoše 35 godina..

  • Milos

    31. oktobar 2019 | 11:20

    Neka hvala.Dve Jugoslavije su vec previse bile.

  • 123

    31. oktobar 2019 | 10:49

    Da prevedem Jugislavija 2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA