≫ 

Ponovo odloženo suđenje Dragoljubu Simonoviću

Simonoviću se sudi povodom optužbi da je druge optužene podstrekavao da u znak opomene zapale imovinu Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info"

  • 1
suđenje Dragoljubu Simonoviću Foto: Tanjug/Tanja Valič

U Drugom osnovnom sudu u beogradu danas je odloženo suđenje Dragoljubu Simonoviću, bivšem predsedniku opštine Grocka jer se na pretresu nije pojavio optuženi Igor Novaković, koji je izostao zbog bolesti i nalazi se na bolničkom lečenju.

Naredni pretres zakazan je za decembar kada se očekuje da svi optuženi prisustvuju suđenju i iznesu svoje odbrane.

Na današnje suđenje došao je Simonović kao i još dvojica optuženih i oni su bili spremni da iznesu odbranu. Tužilaštvo je tražilo od suda da se predmet u odnosu na izostalog Novakovića razdvoji čemu se odbrana usprotivila tvrdeći da bi to bilo onda silovanje postupka i kršenje zakona.

Sud je zbog toga odložio pretres jer smatra da svi optuženi treba validno da iznesu odbranu i da čuju odbrane ostalih sa optuženičke klupe.

suđenje Dragoljubu Simonoviću Dragoljub Simovonivić i ostali terete se da su u međusobnom dogovoru prošle godine u decembru zapalili kuću novinara Milana Jovanovića (na slici)-Foto: Tanjug/Tanja Valič

Podsetimo, Dragoljub Simovonivić i ostali terete se da su u međusobnom dogovoru prošle godine u decembru zapalili kuću novinara Milana Jovanovića.

Kuća i pomoćni objekti su izgoreli i načinjena je velika materijalna šteta, a novinar i njegova supruga jedva su izvukli živu glavu

Danas je, kao i ranije, na pretresu prisustvovao oštećeni novinar "Žig infa" koji smatra da sve ovo što se događa do sada nije ništa više do razvlačenje postupka.

Video: Rasti suđenje odloženo na neodređeno

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    1. novembar 2019 | 12:09

    Voli on da se slika. Verovatno ce i sudjenje da prenese u Palatu pravde. Sve novo i cisto, ne podseca ga na paljevinu. Ne daj Boze da se stresira, "nevin".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA