Sastanak Palmera i Tačija u Prištini iza zatvorenih vrata

Uoči susreta prištinski mediji su pisali da će glavna tema na agendi biti nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i ukidanje taksi na robu iz Srbije

  • 3

Zamenik pomoćnika državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer razgovarao je danas u Prištini s predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem, ali detalja o tom sastanku za sada nema.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata, a kako navodi Kosovo onlajn, kao i tokom nedavne posete specijalnog izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela Prištini, medijima je bilo omogućeno kratko snimanje na početku sastanka, od svega 30 sekundi.

Uoči susreta prištinski mediji su pisali da će glavna tema na agendi biti nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i ukidanje taksi na robu iz Srbije.

Imajući u vidu da su na Kosovu nedavno održani parlamentarni izbori, mediji pretpostavljaju da bi oni mogli da razgovaraju i o formiranju prištinske vlade, kao i o radu Specijalnog suda za ratne zločina koje su počinili kosovski Albanci nad Srbima i nealbanskim stanovništvom.

Mediji su takođe preneli da nema najava da će se Palmer sastati i sa kandidatom Samoopredeljenja za premijera Aljbinom Kurtijem.

Kurti, inače, danas nije u Prištini, ali iz Samoopredeljenja nije saopšteno gde se nalazi, piše Gazeta ekspres.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    1. novembar 2019 | 18:53

    Palmer srpski zet!? Da je ozenjen siptarkom ne bi smeo ni da pomisli na nista drugo osim da lobira za njih.

  • Logika

    1. novembar 2019 | 19:51

    Etr, i on bidnaja srbin, mito, korupcija, iza vrata.

  • Gane

    2. novembar 2019 | 11:52

    Što se mene tiče, ja im ta vrata više nikada ne bih otključao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA