Simić: Dobro je da je Palmer čuo i šta Srbi misle

Ističe da je dobro što su se videli da bi Palmer čuo šta stvarno misle Srbi na KiM

  • 41

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da američki zvaničnik Metju Palmer smatra da vlada u Prištini ne može biti formirana, a da predstavnici Srpske liste ne budu deo nje.

Delegacija Srpske liste razgovarala je u petak sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, a potpredsednik "Srpske liste" Igor Simić kaže da je to bio iskren razgovor u kojem se nisu saglasili sa nekim stavovima, ali su se saglasili da Vlada u Prištini treba da bude što pre formirana.

- Ta vlada mora poštovati propise na Kosovu i Metohiji, što znači da poštuje legitimne predstavnike srpske zajednice, a ono što nas je iznenadilio jeste susret Palmera sa ljudima koji nisu dobili poverenje Srba na prostoru KiM - rekao je Simić za RTS.

Ističe da je dobro što su se videli da bi Palmer čuo šta stvarno misle Srbi na KiM, a ne šta misle oni koji su poželjni za sagovornike u Prištini.

Igor Simić, Kosovska Mitrovica

Igor Simić - Foto: Marko Jovanović

Prema njegovim rečima, odugovlačenja sa proglašenjem izbornih rezultata usporava formiranje vlade u Prištini.

S druge strane, kako kaže, pokušaj da se izbegne Srpska lista predstavnja kršenje svih propisa i oponir a sve ono što Aljbin Kurti i drugi govore, a to je vladavina prava.

Simić kaže da je Palmer rekao da vlada u Prištini ne može biti formirana, a da predstavnici Srpske liste ne budu deo nje.

Prema rečima potpredsednika Srpske liste, pre svega treba ukinuti takse na robu iz centralne Srbije i BiH i otvoriti put dijalogu.

Igor Simić, Kosovska Mitrovica

Igor Simić - Foto: Marko Jovanović

- S druge strane postoji bojazan da će ovaj proces otići u nedogled i to smo mu rekli, pre svega zbog nespremnostio albanskih političara da uđu u proces formiranja institucija i uđu u dijalog u nameri da dođe do kompromisa i do rešenja problema između Srba i Albanaca, odnosno Beograda i Prištine - rekao je Simić.

On je rekao da Plamer treba sam da objasni izjavu da će u budućoj kosovskoj vladi biti mesta i za Srbe koji nisu prošli na izborima.

- Srbi su na to pitanje odgovor dali 6. oktobra, dajući im svega par stotina glasova u odnosu na 57.000 koliko je dobila Srpska lista. Postavlja se pitanje koliki kredibilitet u zajednici imaju takvi ljudi i za koju svrhu se promovišu takve političke partije - zaključio je Simić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    3. novembar 2019 | 10:01

    Zlocinac je jos davnih dana cuo sta srbi kazu.

  • Marko

    3. novembar 2019 | 10:02

    Dobro je da je cuo, ali njima je u interesu da Srbija prizna Kosovo, to se ne sme nikada dogoditi!

  • Milorad Vujicic

    3. novembar 2019 | 12:07

    Ruske i Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 instalirati pod hitno preko cele Srbije i dodati supersonicne rakete i ostalo napredno oruzje odmah na sever kosova i uz bondstil.Sve pregovore sa pristinom resavati samo u UN uz podrsku prijatelja i zemalja koje su shvatile sta je kosovo bice povoljnih resenja.Ameriku i njihove Robove pustiti niz vodunek drobe sta hoce,a mi nastaviti sa ponistavanjem NEZAKONITOG I NELEGALNOG priznanja .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA