Haradinaj ponovo provocira: "Ukidanje taksi bila bi kapitalna politička greška"

- Što se tiče reciprociteta, sviđa mi se ideja, ali neka porez ostane - rekao je on

  • 10
Ramus Haradinaj Photo: Profimedia/AFP

Bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, poručio je danas svom mogućem nasledniku, Aljbinu Kurtiju, da mu se sviđa ideja reciprociteta sa Beogradom, ali i da bi ukidanje takse na proizvode iz centralne Srbije bez priznanja tzv. kosovske nezavisnosti zauzvrat bila kapitalna politička greška.

Haradinaj je to rekao novinarima nakon sednice vlade u tehničkom mandatu i dodao da nisu samo porezi politika, već su to i stavovi kojima je Priština, kako je rekao, "Kosovo održala nezavisnim, što je omogućilo donošenje odluke o reformisanju kosovske vojske, o Trepči. . . "

- Što se tiče reciprociteta, sviđa mi se ideja, ali neka porez ostane. Ako Pokret Samoopredeljenje pravi reciprocitet, ne razumem zašto ne bi trebalo da nastavimo sa oporezivanjem i iznenađen sam stavom svakoga ko vrati srpsku robu bez dobijanja priznanja, jer to bi bila kapitalna politička greška - rekao je Haradinaj, prenela je Gazeta Expres.

Haradinaj je govorio i o Specijalnom sudu za zločine tzv. OVK i dodao da odluku o formiranju tog suda u kosovskom parlamentu treba preispitati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Denis

    5. novembar 2019 | 18:07

    Evo ga opet ovaj.Zasto nije u Hagu,ili samo Srbi tamo ostaju a Sipci na slobodu

  • Tito

    5. novembar 2019 | 17:39

    Neka ne zavarava ni sebe ni druge. Takse moraju bezuslovno pasti .

  • kale

    5. novembar 2019 | 17:18

    A sta bi sa onim kontra merama, sta se ceka?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA