• 6

EK pohvalila napore Srbije u upravljanju migracijama

Pre svega, oni su pozdravili usvajanja Zakona o strancima, Zakona o graničnoj kontroli, kao i Strategije i pratećeg Akcionog plana za suprotstavljanje iregularnim migracijama

  • 6

Na 6. sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije i Srbije, danas u Briselu, razmotren je dosadašnji napredak naše zemlje u okviru evropskih integracija, uz ocenu da aktivnosti u okviru Poglavlja 24 napreduju i da se očekuje nastavak dosadašnjeg dobrog rada u ovoj oblasti.

Na sastanku je razmotrena i implementacija i revizija Akcionog plana za Poglavlje 24 - pravda, sloboda i bezbednost i tom prilikom predstavnici Evropske komisije pohvalili su napore Srbije u upravljanju migracijama, saopštio je MUP.

Pre svega, oni su pozdravili usvajanja Zakona o strancima, Zakona o graničnoj kontroli, kao i Strategije i pratećeg Akcionog plana za suprotstavljanje iregularnim migracijama.

Pohvaljena je i saradnja naše granične policije sa kolegama iz regiona, a predstavnici Evropske unije su ponovili da su spremni da pruže podršku našoj zemlji u cilu prevazilaženja izazova u oblasti migracija.

Na sastanku je ocenjeno da aktivnosti u okviru Poglavlja 24 napreduju svojim tokom i da se očekuje nastavak dosadašnjeg dobrog rada u ovoj oblasti.

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova, koju su predvodili pomoćnici ministra unutrašnjih poslova Katarina Tomašević i Zoran Lazarov, predstavili su na sastanku dosadašnji rad na reviziji Akcionog plana za Poglavlje 24, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • ANTE BAN

    Ne samo ove! Srbiji stižu pohvale za izvanredno odradjene poslove u približavanju EU-integracijama, tako da je nakon Crne Gore najviše odmakla u EU-interacijama, a ispred Makedonije, BiH i Kosova! Dakle; Crna Gora je- lider u EU-integracijama, a Srbija- prva do lidera!

  • Дејан Младеновић

    Друкчије речено послаће нам бар још 50.000 емиграната

  • crni nis

    Dok EU i NATO unisti svet a migranti u srbiji ostali i ostace zauvek evropa ih nece amarika engleska nece u srbiji mogu.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima