• 1

Palmer u Ženevi pohvalio "mali Šengen" i prekorio EU

Specijalni izaslanik SAD za Balkan Metju Palmer rekao je da je "mali Šengen" pokazatelj da lideri u regionu prihvataju odgovornost i preuzimaju kontrolu za budućnost

  • 1

Američki diplomata i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer učestvovao je danas u Ženevi na Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma gde je ponovio svoj stav o stopiranju pristupnih pregovora Evropske unije sa Severnom Makedodonijom i Albanijom. Palmer je istovremeno veoma pohvalio inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za stvaranje "malog Šengena".

- Region sam napreduje, sporazum o saradnji Srbije, Severne Makedonije i Albanije takozvani "mali Šengen" pokazuje da lideri u regionu prihvataju odgovornost za sudbinu svojih država i preuzimaju kontrolu za budućnost. Struktura ove inicijative je vrlo otvorena, u njoj ima mesta za Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu. To je obećavajuća inicijativa koja ima našu podršku i koja nas obavezuje da radimo kao partneri sa liderima Zapadnog Balkana - rekao je Palmer u Ženevi.

Podsetimo "mali" ili "mini Šengen" je inicijativa koju su nedavno predstavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev, a koja se odnosi na slobodu protoka kapitala, robe, usluga i ljudi.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Boban

    Eh kad nas to hvalis onda sigurno radimo nesto protiv nas u vasu korist...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima