• 4

Nadam se ukidanju taksi, šteta je naneta svim stanovnicima KiM: Đurić o meri Prištine

- Pre dva dana je bila neslavna godišnjica uvođenja taksi, nema potrebe da obrazlažem koliko su štete one nanele svim stanovnicima Kosova i Metohije, bez obzira na nacionalnost - rekao je Đurić

  • 4

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da se nada da će takse koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije pre nešto više od godinu dana biti ukinute.

Đurić je rekao i da tema slobode kretanja, kako građana tako i zvaničnika, ne bi trebalo uopšte ni da se pojavljuje, uz poruku da je Srpska lista ta koja je na demokratski način, voljom srpskog naroda, dobila pravo da ih zastupa u institucijama.

- Pre dva dana je bila neslavna godišnjica uvođenja taksi, nema potrebe da obrazlažem koliko su štete one nanele svim stanovnicima Kosova i Metohije, bez obzira na nacionalnost - rekao je Đurić, koji je prisustvovao obeležavanju gradske i hramovne slave Severne Mitrovice sveti Dimitrije.

Direktor Kancelarije za KiM je izrazio nadu da će takse uskoro biti ukinute, ali i podsetio da Kancelarija i svi drugi čine sve kako bi Srbi imali neophodne potrepštine i osnovne namirnice.

SRBIJA KIM KANCELARIJA

Marko Đurić - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Govoreći o formiranju institucija u Prištini, Đurić je rekao da neki albanski političari ponavljaju greške pojedinih srpskih iz prošlosti, koji su svojevremeno imali sebi lojalne Albance.

- Srbi su jasno rekli koga žele da ih predstavlja i niko drugi nema pravo da im nekoga nameće. Srpska lista je dobila poverenje i dobila je mandate jer zastupa srpske, državne i nacionalne interese - istakao je Đurić i dodao da je Srpska lista pokazala da ima odgovoran odnos prema očuvanju mira u budućnosti.

Odgovarajući na pitanje novinara albanskih redakcija da li ima dozvolu da danas bude u Mitrovici, direktor Kancelarije je podsetio da postoji sporazum o slobodi kretanja, da je i neretko bio žrtva ometanja, te da se nada da se to neće više dešavati u budućnosti, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je naveo, bez obzira na sve razlicite stavove, ni Srbi ni Albanci ne smeju biti ometani da se slobodno kreću, da je to normalna stvar i da to ne bi trebalo da bude uopšte tema niti političko pitanje.

Marko Đurić

Marko Đurić - FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

- Neprihvatljivo je to da se nekima sprečava da putuju, zabranjuju sportske manifestacije, kulturni dogadaji - dodao je.

On je rekao da će danas obići i obnovljeni Dom zdravlja u Leposaviću i podsetio na plan predsednika Srbije Aleksandra Vučića i realizaciju 349 različitih projekata podrške srpskim sredinama u izgradnji domova zdravlja, privrednih, sakralnih, školskih i drugih objekata.

Video: Đurić: Nemam preterana očekivanja od saslušanja Haradinaja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Čiča

    Kuku nama sa tobom.

  • PLJŽ

    Mlada nada naše atletike, uvek se obradujem kada ga vidim na DLZ kod Kulačina.

  • PETAR 1

    Moj papagaj je veoma pametna ptica, naucio je da kaze cak dve reci a one glase "ukinite takse".

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima