• 2

Ambasada SAD se oglasila o poseti zvaničnika Stejt departmenta Srbiji

Sjedinjene Države pozdravljaju transparentnost koju je pokazala Vlada Srbije u vezi sa svojim namerama i aktivnostima - navodi se između ostalog u saopštenju

  • 2

Cilj današnje posete dr Tomasa Zarzeckog, direktora Radne grupe 231 Biroa za međunarodnu bezbednost i kontrolu naoružanja Stejt departmenta nije bio da se objavi odluka o sankcijama, saopštila je Ambasada SAD u Beogradu.

U saopštenju se navodi da se Zarzecki danas "susreo sa zvaničnicima Vlade Srbije u okviru konsultacija" koje obavlja sa američkim partnerskim i savezničkim vladama širom sveta u vezi sprovođenja Sekcije 231 Zakona o suprotstavljanju američkim suparnicima kroz sankcije (CAATSA).

- Sjedinjene Države pozdravljaju transparentnost koju je pokazala Vlada Srbije u vezi sa svojim namerama i aktivnostima. Očekujemo nastavak bliske saradnju sa Vladom Srbije kako bi se obezbedila potpuna jasnoća u vezi sa punom primenom CAATSA i izbegli nesporazumi - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • rat i mir

    Necemo im zaboraviti zivotinjsko bombardovanje srskog naroda, nikada!

  • Johan

    Drzava koja finansira i obucava teroristicku OVK, bombarduje drzave po svetu pa I srbiju bez pravnog osnova jos uz to dodje da kontrolise naoruzavanje moje drzave presedan u svakom pogeldu!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima