≫ 

Ambasada SAD se oglasila o poseti zvaničnika Stejt departmenta Srbiji

Sjedinjene Države pozdravljaju transparentnost koju je pokazala Vlada Srbije u vezi sa svojim namerama i aktivnostima - navodi se između ostalog u saopštenju

  • 2

Cilj današnje posete dr Tomasa Zarzeckog, direktora Radne grupe 231 Biroa za međunarodnu bezbednost i kontrolu naoružanja Stejt departmenta nije bio da se objavi odluka o sankcijama, saopštila je Ambasada SAD u Beogradu.

U saopštenju se navodi da se Zarzecki danas "susreo sa zvaničnicima Vlade Srbije u okviru konsultacija" koje obavlja sa američkim partnerskim i savezničkim vladama širom sveta u vezi sprovođenja Sekcije 231 Zakona o suprotstavljanju američkim suparnicima kroz sankcije (CAATSA).

- Sjedinjene Države pozdravljaju transparentnost koju je pokazala Vlada Srbije u vezi sa svojim namerama i aktivnostima. Očekujemo nastavak bliske saradnju sa Vladom Srbije kako bi se obezbedila potpuna jasnoća u vezi sa punom primenom CAATSA i izbegli nesporazumi - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    8. novembar 2019 | 20:31

    Drzava koja finansira i obucava teroristicku OVK, bombarduje drzave po svetu pa I srbiju bez pravnog osnova jos uz to dodje da kontrolise naoruzavanje moje drzave presedan u svakom pogeldu!!!

  • rat i mir

    9. novembar 2019 | 10:00

    Necemo im zaboraviti zivotinjsko bombardovanje srskog naroda, nikada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA