Dačić traži izvinjenje Tirane zbog izjave albanskog ministra

Funkcioner albanske vlade optužuje Srbiju da ima "kriminalnu prošlost" i da su tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa "na čelu današnje Srbije"

  • 10
Ivica Dačić, sajam medija Foto: Milena Đorđević

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja kojom je uvredio državu Srbiju i njeno rukovodstvo.

- Reč je o najgrubljem falsifikatu događaja na Kosovu i Metohiji zbog čega očekujem i izvinjenje Vlade Republike Albanije - rekao je Dačić i podsetio da je taj funkcioner Vlade Albanije izmedu ostalog, rekao da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji "odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete, da to nisu bili pojedinacni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države".

Funkcioner albanske vlade još optužuje Srbiju da ima "kriminalnu prošlost" i da su tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa "na čelu današnje Srbije".

- Izjava Genta Cakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusedskim odnosima Beograda i Tirane i direktno je u suprotnosti sa nastojanjima rukovodstva Srbije da unapreduje dobrosusedske odnose sa Albanijom i na taj nacin doprinese stabilnosti i razvoju citavog regiona - navodi Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obrad

    8. novembar 2019 | 18:32

    Šta je slagao?

  • Tara

    8. novembar 2019 | 18:49

    Cuj siptarskih komunistickih zlocinaca vidi se u hagu koliko je arnauta terorista cekaju presudu.

  • ivan s

    8. novembar 2019 | 18:40

    Zaista, šta bi sa koferčetom i redovnim srdačnim susretima sa Mišom Bananom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA