• 22

Zahvalnost za principijelan stav po pitanju KiM: Vučić sa šefom diplomatije Republike Indije

- Ukidanje viza za indijske državljane rezultiralo je značajnim povećanjem broja indijskih turista u Srbiji - istakao je predsednik Vučić

  • 22

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Indije Subramanjamom Džaišankarom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Vučić je izrazio zahvalnost na principijelnom stavu Indije po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije. Više od 70 kompanija iz Indije posluje u Srbiji, a postoji interes i mnogih drugih za investicije u Srbiji, naročito u oblasti poljoprivrede, IT industrije i turizma.

- Ukidanje viza za indijske državljane rezultiralo je značajnim povećanjem broja indijskih turista u Srbiji - istakao je predsednik Vučić.

On je naglasio da ova poseta ima poseban značaj imajući u vidu da je ovo prva poseta ministra spoljnih poslova Indije posle više od dve decenije i istakao da je Srbija ponosna na činjenicu da dve zemlje imaju dugu tradiciju međusobnih odnosa.

Vučić je čestitao jubilej, 150. godišnjicu od rođenja Mahatme Gandija, jednog od najznačajnijih političkih lidera i mislilaca koji je značajno uticao na međunarodne odnose u novije vreme.

Aleksandar Vučić, Subramanjam Dzaisankar

Delegacije Republike Indije i Srbije - Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Predsednik Srbije uputio je pozdrave i poziv predsedniku Vlade Indije Narendri Modiju da poseti našu zemlju.

Aleksandar Vučić, Subramanjam Dzaisankar

Subramanjam Džaišankar - Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Ministar Džaišankar istakao je da je dalji svestrani razvoj ekonomske saradnje, kroz unapređenje trgovinske razmene i investicione saradnje, jedan od prioriteta u odnosima dveju zemalja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Boban

    Hvala im za razumevanje,podršku i ogromnu pomoć.

  • Maja

    Sa Indijom već dugi niz godina imamo odličnu saradnju i veliki smo prijatelji i osećamo veliku zahvalnost zbog principijelnog stava Indije po pitanju Kosova i Metohije.

  • Mila

    Mere ukidanja viza za indijske državljane će umnogo značiti i nama i njima samima.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima