≫ 

U Beogradu održan protest "1 od 5 miliona"

Skup je završen ispred Rektorata

  • 29
Protest "1 od 5 miliona" Foto: Tanjug/ Andrija Vukelić

Protest "1 od 5 miliona" održan je večeras u Beogradu, a učesnici su se tokom šetnje na kratko zadržali ispred Predsedništva i zgrade RTS-a gde su tri studentkinje pročitale 11 pitanja za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Skup je počeo ispred Filozofskog fakulteta gde se obratio jedan od organizatora Miodrag Simović. Potom se obratio i naučni saradnik na beogradskom Univerzitetu Vladan Čokić.

Učesnici su šetnju nastavili preko Terazija do zgrade Predsedništva, gde su se kratko zadržali, a zatim prošli Ulicom Kneza Miloša do zgrade RTS-a gde su tri studentkinje Valentina i Nikolina Reković i Tea Vikadin postavile 11 pitanja predsedniku Srbije.

Protest Organizatori pozvali učesnike da postave pitanja predsedniku Vučiću Foto: Tanjug/ Andrija Vukelić

U toku šetnje organizatori su delili papiriće učesnicima da napišu svoja pitanja za predsednika Srbije koja će mu, kažu, ostaviti ispred Predsedništva.

Skup je završen ispred Rektorata gde je student Momo Kovačević. On je dodao je da se "studenti spremaju za 22. novembar", kada se očekuje da Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu saopšti konačnu odluku o doktoratu ministra finansija.

Video: Demonstranti ispred Skupštine Srbije

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GG

    9. novembar 2019 | 21:47

    I šta ste time postigli? Samo pravite budale od sebe.

  • miram

    9. novembar 2019 | 22:10

    Samo gube vreme žele da postave pitanja Predsedniku i kad dobiju odgovor neće ga razumeti jer da su pametni ne bih bili na ulici.

  • Ana

    9. novembar 2019 | 22:25

    Kome su jos interesantne ove besciljne setnje 50ak zaludnicara...toliko dugo setanju a ni dalje nemaju neki program, predlog...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA