• 29

U Beogradu održan protest "1 od 5 miliona"

Skup je završen ispred Rektorata

  • 29

Protest "1 od 5 miliona" održan je večeras u Beogradu, a učesnici su se tokom šetnje na kratko zadržali ispred Predsedništva i zgrade RTS-a gde su tri studentkinje pročitale 11 pitanja za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Skup je počeo ispred Filozofskog fakulteta gde se obratio jedan od organizatora Miodrag Simović. Potom se obratio i naučni saradnik na beogradskom Univerzitetu Vladan Čokić.

Učesnici su šetnju nastavili preko Terazija do zgrade Predsedništva, gde su se kratko zadržali, a zatim prošli Ulicom Kneza Miloša do zgrade RTS-a gde su tri studentkinje Valentina i Nikolina Reković i Tea Vikadin postavile 11 pitanja predsedniku Srbije.

Protest

Organizatori pozvali učesnike da postave pitanja predsedniku Vučiću Foto: Tanjug/ Andrija Vukelić

U toku šetnje organizatori su delili papiriće učesnicima da napišu svoja pitanja za predsednika Srbije koja će mu, kažu, ostaviti ispred Predsedništva.

Skup je završen ispred Rektorata gde je student Momo Kovačević. On je dodao je da se "studenti spremaju za 22. novembar", kada se očekuje da Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu saopšti konačnu odluku o doktoratu ministra finansija.

Video: Demonstranti ispred Skupštine Srbije

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • неважно

    Нема јаке државе без јаке опозиције

  • Dakki

    Samo se brukaju jer podrsku nemaju.

  • Daliborka

    Očigledno je da su im protesti propali uz sve manju podršku građana.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima