≫ 

Vučić na otvaranju Drugog pariskog foruma o miru

Na forumu se među učesnicima nalazi veliki broj svetskih zvaničnika

  • 40
Pariski forum o miru

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji boravi u trodnevnoj poseti Francuskoj, prisustvovao je otvaranju Drugog pariskog foruma o miru.

On se tim povodom oglasio i na Tviteru, gde je poručio da mu je čast što je mogao da prisustvuje otvaranju ovakvog događaja.

 

Svet se danas suočava sa krizom političkih i ekonomskih sistema, a unilateralizam rađa nacionalizam, koji vodi u ratove, poručio je danas francuski predsednik Emanuel Makron, otvarajući forum, na kojem učestvuje veliki broj svetskih zvaničnika.

On je istakao da se svet ponovo suočava sa velikom krizom bez presedana. Kazao je da se radi o krizi političkih i ekonomskih sistema.

 
 
View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju Drugog pariskog foruma o miru.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

- Sistem globalne otvorene ekonomije bio je 70 godina uspešan i omogućio je uspostavljanje mira u mnogim regionima sveta, a kriza je podelila društva, stvarajući krizu demorkatije, i ponovo oživela unilateralizam - kazao je on.

Predsednik Srbije je sinoć, prvog dana Parizu, prisustvovao svečanoj večeri koju je Makron priredio za učesnike konferencije, i iskoristio priliku za razgovor sa mnogim zvaničnicima iz različtih delova sveta, kao i s generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, s kojim je razgovarao, pre svega, o Kosovu. Posle večere, Vučić je više od sat vremena razgovarao sa francuskim predsednikom u četiri oka.

Nakon susreta, predsednik Srbije je istakao da je to bio veoma srdačan, dobar, otvoren i prijateljski razgovor sa Markonom.

Preneo je da je sa francuskim predsednikom razgovarao o budućnošti Evrope i tome šta Srbija može da očekuje, zatim o regionalnoj inicijativi Srbije, Severne Makedonije i Albanije za koju je zatražio Makronovu podršku, kao i odnosima Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić boravi u trodnevnoj poseti Parizu, tokom koje će, takođe, učestvovati u razgovoru o 75 godina Organizacije Ujedinjenih nacija, kao i na panelu "Mišljenja mladih o multilateralizmu", tokom 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska.

Video: Aleksandar Vučić i Makron posle večere bilateralno

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    12. novembar 2019 | 23:47

    Predsednik je cenjeni covek u svetu.

  • biksi

    12. novembar 2019 | 23:32

    Vucic cini sve da se u Srbiji bolje zivi.

  • caca

    12. novembar 2019 | 22:21

    Velika je cast sto smo imali priliku da budemo deo ovako velikog foruma,i to zahvaljujuci odgovornoj politici predsednika Vucica,jer je Srbija zemlja koja uziva veliko postovanje Francuske!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA