• 3

Predsednica Evropske komisije: Zemlje Zapadnog Balkana moraju da imaju konkretnu EU perspektivu

U Evropskoj komisiji kažu da je fon der Lajen, povodom obeležavanja 30 godina od pada Belinskog zida, naglasila svoju dobro poznatu poziciju da zemlje Zapadnog Balkana moraju da imaju konkretu EU perspektivu

  • 3

Imenovana predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen radiće na pobojašnju političkih uslova, kako bi se nastavio proces proširenja Evropske unije, najavljeno je u Komisiji.

U Evropskoj komisiji kažu da je fon der Lajen, povodom obeležavanja 30 godina od pada Belinskog zida, naglasila svoju dobro poznatu poziciju da zemlje Zapadnog Balkana moraju da imaju konkretu EU perspektivu.

Fon der Lajen je, dodaje se u Evropskoj komisiji, više puta ponovila i svoje zalaganje za otvaranje pristupnih pregovora Severne Makedonije i Albanije.

- Imenovana predsednica će zajedno sa svojim timom raditi na poboljšanju političkih uslova kako bi se što je pre moguće u njenom mandatu otvorili pregovori - kaže portparolka Komisije Dana Spinat.

Nova predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen

Foto: Tanjug/AP

Fon der Lajen je u svom govoru povodom obeležavanja 30 godina od pada Berliskog zida pozvala EU da ispuni dato obećanje i počne pregovore sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

- Ako Brisel ne ponudi EU perspektivu državama Zapadnog Balkana tu prazninu popuniće drugi - Kina, Rusija, Turska ili Saudijska Arabija - izjavila je von der Lajen.

Ona je zaključila da je istorija EU od 1989. godine pokazala da se "uvek isplati kada Unija otvori svoje srce".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Dobro receno:isplati.Trdbaju nas iz njihove koristi ne nase.Ako nepocnemo raditi u Srbiji na razvoju snazne unutrasnje ekonomije i zaposlenosti necemo ziveti bolje nego pomagiti druge da zive bolje na nas racun.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima