≫ 

Tači se oglasio posle sastanka: Tražio priznanje, Vučić poručio da je stav Srbije nepromenjen

Predsednik privremenih prištinskih institucija poručio je da je Priština spremna da nastavi dijalog, Vučić odgovorio da je saglasan, ali kad se ukinu takse

  • 7
Aleksandar Vučić, Emanuel Makron i Hašim Tači Printscreen: Facebook/Hashim Thaçi

Iznenadni sastanak, na kome su se sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom susreli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, završen je, ali da nije došlo do "dubinskog" sastanka, otkrio je predsednik Vučić.

Rekao je da je Emanuel Makron današnjim sastankom sa njim i Tačijem želeo da pokaže posvećenost Evropske unije Kosovu kao problemu na evropskom tlu, te da je on ponovio stav Srbije da dijalog moze biti nastavljen ako Priština ukine takse.

Predsednik privremenih prištinskih institucija poručio je da je Priština spremna da nastavi dijalog "u potrazi za mirovnim sporazumom, koji bi trebalo da donese međusobno priznanje i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama", o čemu je javnost izvestio i objavom na Fejsbuku.

- Na marginama mirovnog foruma u ​​Parizu, uz posredovanje Makrona predsednika, održao sam sastanak sa predsednikom Srbije. Na ovom sastanku ustanovio sam da je Kosovo spremno da nastavi dijalog u potrazi za mirovnim sporazumom, koji bi trebalo da donese međusobno priznanje i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama, ali i više mira i stabilnosti u celom našem regionu- stoji u njegovoj objavi.

U obraćanju posle sastanka, predsednik Srbije ranije je rekao da je on bio "realističan, pomalo pesimističan, ali otvoren i da je rekao istinu".

Upitan da li je Makron insistirao na ukidanju taksi, Vučić je podsetio da je šef francuske države već bezbroj puta o tome govorio.

Zna to i Tači. Nije to pitanje o kojem se raspravlja, svi znaju za to i to je stvar koja se podrazumeva. Čekamo da ukinu takse pa da razgovaramo, naravno, ako žele da razgovaramo o postizanju kompromisa - rekao je Vučić i naglasio da je pozicija Srbije nepromenjena i da će nastaviti dijalog kada Priština ukine takse i da "tek tada možemo da sednemo za sto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KS

    12. novembar 2019 | 16:30

    Pa zar da priznamo teroriste?!😂🤮😂

  • Miodrag

    12. novembar 2019 | 16:18

    Kome treba vaše priznanje ? 😂

  • ANTE BAN

    12. novembar 2019 | 19:34

    Prema tome; Sa Kosovom ostaje "status.quo", t.j.- zamrznuti konflikt! A to opet znači- NIŠTA od E-unije za Srbiju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA