≫ 

Protiv bivših pripadnika tzv. OVK još nije podignuta nijedna optužnica, a ovo je razlog

Specijalno tužilaštvo ima dovoljno dokaza za podizanje optužnica - rekao je prištinski advokat Gaši

  • 1

Prištinski advokat Tome Gaši poručio je danas da niko na Kosovu ne bi trebalo da se raduje zbog toga što još nije podignuta nijedna optužnica protiv bivših pripadnika tzv. OVK, jer to, kako kaže, nije zbog nedostatka dokaza, već naprotiv.

Prema rečima Gašija, Specijalno tužilaštvo ima dovoljno dokaza za podizanje optužnica, ali pokušava da ih potkrepi dokazima do najsitnijih detalja u svakom predmetu.

- Specijalni sud želi da detaljno ispita svaki slučaj i verujem da nakon podizanja optužnice postoji velika verovatnoća da će ona biti dokazana na Sudu. Dakle, niko neće biti zadovoljan optužnicama protiv bivših članova OVK. To je odluka kosovskog parlamenta, pa je tako nešto bilo i očekivano - rekao je Gaši za prištinski Zeri i istakao da svako čije se ime nalazi u izveštaju senatora Dika Martija može biti pozvan na saslušanje u Specijalno tužilaštvo.

Čak i oni koji tvrde da ih je Specijalno tužilaštvo zvalo da bi dali samo neka objašnjenja mogu na suđenju biti pozvani i kao svedoci. A većinu njih je već pozvao Specijalni sud, kaže Gaši i dodaje da je to slučaj i sa odlazećim ministrom pravde Abeljardom Tahirijem.

- Tahiri je odavno izjavio da je pozvan radi davanja nekih objašnjenja u vezi sa umešanošću Ministarstva pravde u određene isplate nekim osobama (bivšim pripadnicima tzv. OVK) - rekao je Gaši koji veruje da će Tahiri, koji će u Specijalnom tužilaštvu u Hagu biti saslušan u utorak, neće imati nekih većih konkretnih problema u vezi sa pozivom tog suda.

Video: Evo kako je propao plan NATO-a da preko Paštrika uđe na Kosovo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draza

    13. novembar 2019 | 15:14

    Nece ni podignut jer se smatra da su oni branili svoje kuce i porodice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA