≫ 

Kurti kritikovao Albaniju zbog "malog Šengena"

Istakao je da ne razume zašto se žuri sa sastancima u Novom Sadu, Ohridu i sutra u Draču, kada je na pragu formiranje vlade Prištine

  • 1
Aljbin Kurti

Foto: Tanjug/AP

Vođa pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ocenio je ishitrenim sastanak Aleksandra Vučića, Edija Rame i Zorana Zaeva u Ohridu prošlog vikenda, istakavši da je zvanična Albanija trebalo da sačeka formiranje nove prištinske vlade, a ne da žuri na sastanke u Novom Sadu i Ohridu.

Prema mišljenju Aljbina Kurtija, takav projekat Albanija bi trebalo da započne sa tzv. Kosovom, a ne sa Srbijom, kao i da je to korak u pogrešnom pravcu.

- Počinje Kosovo-Albanija, nastavlja Hrvatska-Bugarska, nastavlja se službeno sa Sarajevom, pa sa Podgoricom, Skopljem i konačno Beogradom. Jer takvih, koji se ne kaju zbog ratova i zločina, koji nastavljaju sa ratom Moskve i Putina ne može biti. Shodno tome, mislim da su i sastanak u Novom Sadu i Ohridu bili pogrešni koraci - rekao je Kurti, prenose prištinski mediji.

Aljbin Kurti

Aljbin Kurti - Photo: Tanjug/AP

Istakao je da ne razume zašto se žuri sa sastancima u Novom Sadu, Ohridu i sutra u Draču, kada je na pragu formiranje vlade Prištine.

- Ako su čekali mnogo godina, trebalo bi da sačekaju još nekoliko nedelja - naglasio je Kurti.

Video: Palmer kritikovao EU, pohvalio mali Šengen

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    14. novembar 2019 | 03:21

    U pravu je ovaj arnaut. Zasto se zuri i sili neki dogovor? Niko i ne razume sta je dogovor..da se putuje u Albaniju bez pasosa? Ne poznajem ni jednu osobu koja zeli da ide u Albaniju.. isto je sa Makedonijom, izvinite, severnom Makedonijom. Doci cemo mi, iz Srbije, ali necemo biti turisti, imace o cemu da drvi ovaj novi lider siptara..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA