Dačić: Antisrpska histerija u Hrvatskoj zbog mogućeg dolaska Vučića na Kongres EPP

Dačić pita kako će Hrvatska predsedavati Evropskom unijom kada nije u stanju da organizuje ni skup EPP-a bez problema

  • 41
Ivica Dačić, sajam medija

Foto: Milena Đorđević

Prvi potpredsednik Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića izjavio je danas da, kako je naveo, histerija, koja u Hrvatskoj vlada povodom mogućeg učešća predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića na skupu EPP-a u Zagrebu, nije posledica predizborne kampanje u Hrvatskoj, kako naivno misle neki u svetu, pa i u Srbiji.

- To je posledica opšte antisrpske atmosfere, koja se u Hrvatskoj sistematski stvara negiranjem genocida u Drugom svetskom ratu, rehabilitacijom ustaštva, lažima o navodnoj velikosrpskoj agresiji, iako su u pitanju Srbi koji su vekovima tu živeli. Time se legitimizuje stara priča o Srbima kao remetilačkom faktoru, koji treba eliminisati - naveo je Dačić u izjavi za javnost.

Ističe da histerija u Hrvatskoj nije problem Vučića i Srbije, već je to problem Hrvatske, zemlje koja za koji mesec preuzima predsedavanje Evropskom unijom.

Dačić pita kako će Hrvatska predsedavati Evropskom unijom kada nije u stanju da organizuje ni skup EPP-a bez problema, kako će organizovati skup EU sa Zapadnim Balkanom, i druge regionalne skupove?

- Zašto je to tako, trebalo bi da se zamisle. Srbija hoće i misli da treba da gledamo napred u budućnost, i da nam tragedije iz prošlosti budu pouke, a ne primeri za sledeće naraštaje - naveo je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    13. novembar 2019 | 18:41

    Mogu oni da vode politiku protiv Srbije i Vucica, ali se nas predsednik ne boji nicega i zeli da spusti loptu.

  • S . M .

    13. novembar 2019 | 18:08

    Tako je Dačicu sadašnja vlast u Srbiji razmišlja više o dolazecim generacijama. Ponekada i na uštrb istorijskih činjenica kada je srpski narod stradavao. Ali ne znači da zaboravljamo. Po onoj rečenici patrjarha Pavla:Da praštamo ,moramo,ali da zaboravimo, ne možemo.

  • Milica

    13. novembar 2019 | 18:31

    Da je pravde za Hrvatsku takvu kakva je, nebi bilo mesto u EU pre Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA