≫ 

Peter Bajer pobedio u trci za specijalnog izaslanika PS Saveta Evrope za KiM

Tokom današnjeg glasanja u Odboru za spoljne poslove i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, on je sa 33 glasa pobedio ruskog kandidata Alekseja Kondratjeva, koji je dobio šest

  • 0

Poslanik Bundestaga Peter Bajer (CDU) pobedio je u trci za izvestioca u Savetu Evrope za Kosovo i Metohiju, prenosi prištinske Gazeta Expres.

Tokom današnjeg glasanja u Odboru za spoljne poslove i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, on je sa 33 glasa pobedio ruskog kandidata Alekseja Kondratjeva, koji je dobio šest.

Odluka o izboru izvestioca o Kosovu u EK takođe će proći kroz druge mehanizme ovog Saveta, ali današnje glasanje se smatra najvažnijim, a zvanično saopštenje će biti objavljeno danas.

Pored nemačkog predstavnika, u trci za ovo mesto su bili predstavnik Holandije Ane Mulder, kao i Rus Kondratijev, koji je od juna 2019. postao član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA