Integracija u EU garancija stabilnosti regiona: Vučić sa šefom diplomatije Grčke

Vučić je istakao i da je punopravno članstvo u EU u samom vrhu spoljnopolitičkih prioriteta Srbije

  • 1
Aleksandar Vučić, Nikos Dendijas Foto: Tanjug/Predsednistvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Dendijasom da što skorija integracija svih zemalja Jugostočne Evrope u EU predstavlja jedinu realnu garanciju za trajnu i održivu stabilizaciju celog regiona.

Vučić je rekao i da Srbija pridaje izuzetan značaj odnosima sa Grčkom, koji su zasnovani na istinskom prijateljstvu, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dvaju naroda i sa zadovoljstvom prihvatio poziv predsednika Prokopisa Pavlopulosa da poseti Grčku 10. decembra ove godine, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Aleksandar Vučić, Nikos Dendijas Nikos Dendijas, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić - Foto: Tanjug/Predsednistvo Srbije

- Visoko cenimo dosledan i principijelan stav Grčke o nepriznavanju jednostrano priznate nezavisnosti Kosova. Zahvalni smo Grčkoj na interesu koji pokazuje za dijalog Beograda i Prištine, kao i za podršku implementaciji Briselskog sporazuma - rekao je predsednik Vučić izrazivši nadu da će Grčka, kao i do sada, podržavati pozicije Srbije u međunarodnim organizacijama, uz poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava i Povelje UN.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Grčke Nikosom Dendijasom.Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Vučić je istakao i da je punopravno članstvo u EU u samom vrhu spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.

- Uvereni smo da što skorija integracija svih zemalja Jugostočne Evrope u EU predstavlka jedinu realnu garanciju za trajnu i održivu stabilizaciju celog regiona - rekao je Vučić i dodao da visoko ceni principijelnu poziciju Grčke po ovom pitanju i njeno aktivno angažovanje na ubrzanju procesa evrointegracija Srbije, kao i ostalih zemalja iz regiona.

Vučić je istakao da poseta ministra Dendijasa ima poseban značaj kao priprema za treći sastanak Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, koji će biti održan u decembru ove godine u Atini.

Aleksandar Vučić, Nikos Dendijas Sastanak delegacija - Foto: Tanjug/Predsednistvo Srbije

- Očekujemo da na predstojećem sastanku bude potpisana Deklaracija o uspostavljanju strateškog partnerstva čime bi bio formalizovan najviši nivo saradnje između Republike Srbije i Republike Grčke - naglasio je Vučić istakavši da je Srbija izuzetno zainteresovana za unapređenje privredne saradnje sa Grčkom, posebno u oblasti saobraćajne i energetske infrastrukture, navodi se u saopstenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    14. novembar 2019 | 18:18

    Predsednice Vucicu, kada ces naci vreme za Veterane u Pioniskom parku. Eno cekaju vec 40 dana. Ljudi ih obilaze, neki od nas placu , a tebe nema. Ukinuto im je sve, kako ne bi bilo nikad ukinoto ni migrantima. Kakakv je to zakon novi, koji njih obespravljuje? To je velika sramota. A oni su svi spremni bili da daju zivot za svoju Srbiju, retki borci, invalidi, bolesni, bes ikakvog pokrica, neki koji su sposobni, opet bi branili svoju grudu, ali da je onda niko ne proda za okruglim stolom. U Pionirskom parku je ZIVO KOSOVO- to su oni sto nisu poginuli. A mnogo ih je izginulo. PREDSEDNICE, NE GADJAJ U SRCE SRBIJE. PIONIRSKI PARK JE ISPIT ZA SRBE I ZA ALEKSANDRA VUCICA U FUNKCIJI PREDSEDNIKA SRBIJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA