Srpska delegacija protestovala na komitetu PS Saveta Evrope zbog prisustva predstavnice Prištine

Srpska delegacija je ocenjila njeno prisustvo kao vid pritiska na članove komiteta prilikom glasanja za izvestioca, navodi se u saopštenju

  • 1

Na današnjem sastanku Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na kome je za izvestioca o situaciji na Kosovu i Metohiji izabran nemački poslanik Piter Bejer, srpska delegacija usprotivila se zbog prisustva predstavnice Prištine koja nije akreditovana u SE.

- Rad komiteta je obeležila žustra rasprava članova srpske delegacije sa predsednicom komiteta Rijom Oumen povodom poziva i prisustva na sastanku komiteta tzv. ambasadorke Kosova, koja nije akreditovana u SE - navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Srpska delegacija je ocenjila njeno prisustvo kao vid pritiska na članove komiteta prilikom glasanja za izvestioca, navodi se u saopštenju.

Iako je predsednica komiteta priznala da je pogrešila, i članovi srpske delegacije insistirali da se predstavnica tzv. Kosova udalji sa sastanka, to se nije dogodilo.

Srpska delegacija je odlučila da o ovom incidentu i ponašanju predsednice komiteta obavesti Lilijan Mori Paskije, predsednicu PS Saveta Evrope.

Narodnu skupštinu Republike Srbije na sastanku političkog komiteta predstavljali su članovi delegacije Marija Obradović i Žarko Obradović na čelu sa šefom delegacije Aleksandrom Tomić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    15. novembar 2019 | 13:11

    Pored protesta morala je Srpska delegacija NAPUSTITI TAKAV I SVE UBUDUCE POLITICKE SKUPOVE EVROPE gde se poziva albanska OVK

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA