≫ 

Srbija i Bugarska imaju bratske odnose: Palma u poseti opštini Kovačevci

- Pozivam sve opštine u Bugarskoj i Srbiji da krenu u međusobnu saradnju kao što sarađuju naše države i kao što sarađuju Jagodina i Kovačevci - rekao je Palma

  • 4
Dragan Markovic Palma Foto: Ivica Marković

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodina sa delegacijom posetio je opštinu Kovačevci u Bugarskoj, sa kojom već više godina razvija intenzivnu saradnju.

Čestitajući predsedniku opštine Kovačevci Vasilu Stanimirovu na ubedljivoj pobedi na nedavno održanim lokalnim izborima, Dragan Marković Palma je rekao da odnosi između Srbije i Bugarske nikada nisu bili bolji nego što su danas i ocenio je da sa Bugarskom nemamo samo komšijske, već bratsko - prijateljske odnose, što se ne može reći za odnose sa Hrvatskom i Crnom Gorom.

- Narodi u Hrvatskoj i Srbiji žele da sarađuju kao i narodi u Srbiji i Crnoj Gori, ali političari u Hrvatskoj šalju militantne poruke koje nikako ne doprinose poboljšanju odnosa dve države - rekao je Palma i dodao:

- Zbog takve medijske histerije predsednik Srbije gospodin Vučić morao je da otkaže svoje učešće na Kongresu Evropskih narodnih partija koji se održava u Zagrebu. Političari u Crnoj Gori takođe šalju loše poruke prema Srbiji, pojedini čak govore da srpske automobile treba bacati u more. A Bojko Borisov je na otvaranju auto - puta od Niša do Bugarske granice rekao je da je izgradnjom ovog dela koridora 10 srušen "Berlinski zid" između Srbije i Bugarske i da će izgradnja gasovoda "Turski tok " dodatno povećati ekonomsku saradnju naših država.

Dragan Markovic Palma Sastanak - Foto: Ivica Marković

- Pozivam sve opštine u Bugarskoj i Srbiji da krenu u međusobnu saradnju kao što sarađuju naše države i kao što sarađuju Jagodina i Kovačevci. Čestitam mom bratu Vasilu Stanimirovu na ubedljivoj pobedi, na veoma visokoj oceni koju mu je dao narod opštine Kovačevci, mi se ne mešamo u izbore u drugim državama ali se radujemo pobedi naših prijatelja - rekao je tom prilikom Marković.

- Želim da izrazim dobrodošlicu mom bratu Draganu Markoviću Palmi i njegovoj delegaciji. Zadnjih nekoliko godina od kako sarađujemo sa Draganom Markovićem Palmom i Jagodinom stalno razvijamo našu saradnju i siguran sam da ćemo u narednom periodu još više ojačati kako kulturnu tako i ekonomsku saradnju  - rekao je predsednik opštine Kovačevci gospodin Vasil Stanimirov.

Dragan Markovic Palma Palma u Bugarskoj - Foto: Ivica Marković

Narodni poslanik Socilalističke partije Bugarske Valerij Žabljanov zahvalio se Jagodini na saradnji sa opštinom Kovačevci i rekao da je saradnja lokalnih zajednica u naše dve države veoma važna za zbližavanje dva naroda i saradnju dve države.

U delegaciji koja je u poseti opštini Kovačevci su i Nikola Radosavljevic, predsednik Gradskog odbora SNS u Jagodini, Goran Milosavljević načelnik Pomoravskog okruga, Života Starčević portparol Jedinstvene Srbije, Marko Maljković direktor Doma učenika u Jagodini, dr Miodrag Jarkin, kardiolog, dr Vanja Mihajlov, hirurg i dr Darko Miletić direktor Doma zdravlja u Jagodini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M48

    15. novembar 2019 | 15:59

    Vidim da Palma poznaje istoriju koliko i muziku kad tvrdi da smo sa Bugarima uvek gajili bratske odnose. Ja ne znam rat koji je Srbija vodila a da i Bugari nisu bili protiv nas. Čak su i u ovom zadnjem ratu na KiM indirektno bili protiv nas, dozvoljavajući NATO avionima da nas napadaju iz njihovog vazdušnog prostora.

  • Сале

    15. novembar 2019 | 16:18

    Братске односе??????. Кад,где,да ли и икад?

  • RCINUS

    15. novembar 2019 | 22:13

    Hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA