• 8

Predstavnici SzS bojkotuju međustranački dijalog, ali se po hotelima privatno dogovaraju sa EU

Čelnici opozicije, izaslanici EU i predstavnici Evropskog parlamenta sastali su se na radnom doručku u hotelu Metropol

  • 8

Bivša članica pokreta Dosta je bilo, a sada član predsednišva novoformirane Stranke moderne Srbije Tatjana Macura objavila je na svom Tviter profilu informaciju da Savez za Srbiju pravi dogovore sa EU na neformalnim sastancima.

Beogradski mediji preneli su da su se čelnici opozicije i izaslanici Evropske unije pred početak međustranačkog dijaloga, kojem posreduju predstavnici Evropskog parlamenta, sastali na radnom doručku u hotelu Metropol.

- Delegacija Saveza za Srbiju razgovarala je sa predstavnicima Evropskog parlamenta o izbornim uslovima, na odvojenim sastancima bez predstavnika vladajuće koalicije. Evropski parlamentarci su uvažili zahtev SZS-a da se format dijaloga promeni i oni će posredovati u dijalogu vlasti i opozicije - navela je Macura u tvitu i poručila da su se dogovorili za format za unutarstranački dijalog sa "prijateljima iz EP-a pre više od mesec dana".

Sastanku su, kako su prenei mediji, prisustvovali predsedavajuća Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje sa Srbijom Tanja Fajon i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, izvestilac Odbora za spoljne poslove EP za Srbiju Vladimir Bilčik, predstavnik EP Eduard Kukan, a od čelnika opozicije lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, vođa pokreta Dveri Boško Obradović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, kao i predstavnik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić.

Podsetimo deo opozicije bojkotuje rad Skupštine Srbije, pa se na sednicama ne pojavljuje, kao i na sastancima gde se vode međustranački dijalozi vlasti i opozicije, čija su tema izborni uslovi.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • dobrica

    Šta je bitno gde se sataju. Valjda je bitno da se dogovore.

  • Šele

    Otpor je jednom prošao, ali neće i "proleće" u režiji onih koji su bili logistika otporašima.

  • Buda

    Pa?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima