≫ 

"Kurti je opasnost po stabilnost regiona i Evrope": Đurić reagovao na nove provokacije iz Prištine

Njegova jasna namera je da ekstremizuje i militarizuje Albance kako bi u budućnosti svoj velikoalbanski projekat mogao da nametne pod pretnjom sile - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

  • 8
Aljbin Kurti, marko Đurić Foto: Tanjug/AP, Sava Radovanović

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da kandidat za premijera tzv. Kosova Aljbin Kurti iz dana u dan potvrđuje koliku opasnost predstavlja po stabilnost regiona i čitave Evrope.

On je rekao da Kurti, poručujući da ne želi razgovore s Beogradom, "već dijalog o dijalogu, što je eufemizam za potpuni izostanak dijaloga", pokazuje da je njegov jedini cilj, ne obezbeđivanje boljeg života Albancima, već nanošenje štete Srbiji i srpskim nacionalnim interesima.

- Njegova jasna namera je da u što većoj meri svojim fašističkim porukama i potezima ekstremizuje i militarizuje Albance kako bi u budućnosti svoj velikoalbanski projekat mogao da nametne pod pretnjom sile - naveo je Ðurić u saopštenu za javnost.

SRBIJA KIM KANCELARIJA Foto: Tanjug/Zoran Zestic

On je istakao da Srbija "nikada neće posustati pred pretnjama neprijatelja demokratije i mira, i uložiće politička, diplomatska i sva druga sredstva koja su joj na raspolaganju kako bi obuzdala piromana Kurtija i njegove najekstremnije pristalice".

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je čvrst garant da će svaka mogućnost izbegavanja sukoba sa albanskim ekstremistima biti iskorišćena, međutim, Kurti je odavno izašao iz okvira mirnodopke retorike i političke prakse, i verujem da je poslednji trenutak da se složnom međunarodnom akcijom jedan palikuća spreči u svojim opasnim namerama - zaključio je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    17. novembar 2019 | 13:51

    Djuriću dosadan si...ili,preduzmi nešto konkretno pa pokaži zube,ili ćuti...sad mi ne znamo Kurtona,pa ćeš ti da nam ''soliš'' pamet.Isti si bre kao ovi iz SzS...svaki put ista kuknjava.

  • Jaa

    17. novembar 2019 | 13:36

    Hahahahahaha,evo ga jos jedan moadi as,dorektno sa klupe,pa gol u 90 minutu. Ali jista od toga ne bi bilo da nije ispostivao sve sto mu je trener rek’o pre ulaska u igru 😂😂

  • Draza

    17. novembar 2019 | 13:44

    Boze me sacuvaj ovakvih politicara , taši , taši tanana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA