Bojkot podelio opoziciju? Ko je za, a ko protiv ove odluke

Potpredsednik Demokratske stranke i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović u tom pomoravskom gradu počeo je sa kampanjom za parlamentarne izbore koji će biti održani naredne godine

  • 3
Sasa Paunovic predizborna kampanja

Foto: Telegraf

Posle proglašenja zajedničkog bojkota parlamentarnih izbora, od strane opozicionog Saveza za Srbiju, dalji koraci nisu definisani, a ni unutar stranaka članica ovog bloka nema jedinstvenog stava. Iako je Glavni odbor Ujedinjene Demokratske stranke odlučio za bojkot, ali da nastavlja borbu za slobodne i poštene izbore, brzo su se javili problemi, jer članovi odluku tumače na različite načine.

I dok se nekoliko nedelja unazad vodi polemika o tome "šta posle odluke o bojkotu", potpredsednik Demokratske stranke i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović u tom pomoravskom gradu počeo je sa kampanjom uza parlamentarne izbore koji će biti održani naredne godine.

Sasa Paunovic predizborna kampanja

Štandovi u Paraćinu, na kojima je građanima deljen promotivni materijal liste "Saša Paunović - Sigurno napred"-Foto: Telegraf

On je postavio štandove pored kojih su, sa sve predizbornim plakatima, njegovi saradnici pozivali građane da glasaju za njega, a građanima je deljen promo materijal sa njegovom slikom.

Sasa Paunovic predizborna kampanja

Na promotivnim flajerima Paunović pokazuje i istraživanje javnog mnjenja koje je sproveo, gde tvrdi uživa sve veću podršku u svom gradu-Foto: Telegraf

Na promotivnim flajerima Paunović pokazuje i istraživanje javnog mnjenja koje je sproveo, gde tvrdi uživa sve veću podršku u svom gradu.

Demokrate donele odluku o uslovnom bojkotu izbora 

 

GO DS većinom je doneo odluku o takozvanom uslovnom bojkotu. Na sednici Predsedništva stranke održanoj uoči Glavnog odbora ustanovljeno je da je većina za bojkot, ali da se ta odluka može i izmeniti ukoliko se uslovi promene. Zatim se glasalo i izglasalo, ali su se prvi problemi javili već nakon što je objavljeno saopštenje.

Demokratska stranka 29 godina

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- S obzirom na to da ne postoje elementarni uslovi za slobodne i poštene izbore, da vlast nije ispunila nijedan od zajedničkih zahteva opozicije iz decembra 2018. i nije prihvatila nijedan od predloga grupe nezavisnih stručnjaka, niti pokazala bilo kakvu iskrenu nameru za suštinskim promenama okolnosti u kojima su nemogući slobodni izbori, Demokratska stranka - Ujedinjena neće učestvovati na predstojećim izborima, ali će nastaviti aktivnu borbu za slobodne i poštene izbore, kao i dijalog sa predstavnicima međunarodne zajednice i relevantnim domaćim organizacijama, a sve u cilju normalizovanja političke situacije u zemlji - piše u saopštenju.

Savez za Srbiju napustio dijalog vlasti i opozicije

 

Redovni parlamentarni izbori u Srbiji trebalo bi da budu održani na proleće sledeće godine. U organizaciji nevladine Fondacije za otvoreno društvo i Fakluteta političkih nauka u Beogradu u avgustu je počeo dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Savez za Srbiju napustio je pregovore 5. septembra navodeći da taj format sastanaka "ne daje nikakve rezultate".

Zahtevi Saveza za Srbiju odnose se, pored ostalog, na ravnomernu medijsku zastupljenost (na Radio-televiziji Srbije) svih učesnika u izbornoj trci, smenu članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM), te zabranu funkcionerske kampanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    17. novembar 2019 | 15:07

    I,ja sam kod mene sproveo istraživanje javnog mnjenja i imam 99,9% podrške,samo...niko mi ne veruje,tako i Paunović.

  • ana

    1. decembar 2019 | 09:47

    Opoziciji nije u interesu Srbija, već samo njihov lični interes, zato su tako i propali.

  • Zemlin

    18. novembar 2019 | 13:09

    Pocelo je, obujmo patike za trcanje. Bojkot !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA