≫ 

Jevtić razgovarao sa delegacijom NATO-a o bezbednosnoj i političkoj situaciji na KiM

Tema je bio i dijalog Beograda i Prištine, uz ocenu da što pre treba da se nastavi

  • 3

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić razgovarao je danas u Prištini sa delegacijom NATO-a koju je predvodio zamenik pomoćnika Generalnog sekretara NATO Džonatan Pariš o trenutnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu sa posebnim naglaskom na nedavno održane paralamentarne izbore.

Tema je bio i dijalog Beograda i Prištine, uz ocenu da što pre treba da se nastavi.

Jevtić je Pariša upoznao s tim da je Srspka lista na nedavno održanim izborima osvojila svih deset mandata u prištinskom Parlamentu i dodao da izborna volja naroda treba da se poštuje.

Dalibor Jevtić Dalibor Jevtić - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako se u saopštenju za medije navodi, na sastanku je rečeno da predstavnici Srpske liste treba da budu deo procesa koji će se u budućnosti voditi na teritoriji Kosova jer su za tako nešto dobili poverenje svog naroda.

Kad je reč o bezbednosnoj situaciji, a prema oceni predstavnika NATO, KFOR je bio i ostaje garant mira i stabilnosti, uz konstataciju da uživa najveće poverenje srpskog naroda kada je u pitanju očuvanje bezbednog okruženja na Kosovu.

Jevtić je naglasio da je način na koji je došlo do odluke o transformaciji KBS u oružane snage nešto što je produbilo nepoverenje između naroda i institucija i istakao da takve odluke negativno utiču na odnose naroda na Kosovu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    18. novembar 2019 | 20:23

    Vlada Srbije mora da u UN zahteva povratak bezbednosnih snaga drzave Srbije na Nato EU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji a ne da pregovara i vodi neustavni dijalog sa albanskim OVK teroristima koji moraju biti deportovani za Albaniju oni koji nisu pocinili zlocine a oni koji jesu procesuirani i zatvorske visedecenijske kazne zatvora u Srbiji pa potom deportacija za Albaniju i trajna zabrana povratka u Srbiju uz konfiskovanje celokupne im imovine.

  • Logika

    18. novembar 2019 | 22:03

    Pa ovo je pravi komentar, ja u kfor nemam poverenja ama naš uopšte.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA