≫ 

Ivica Dačić sa kraljem Bahreina razgovarao o saradnji i jačanju odnosa dve zemlje

Razmenjena su mišljenja o temama od obostranog interesa i razmotrene su mogućnosti za dalji razvoj međusobne saradnje, naročito na privrednom planu

  • 4
Ivica Dačić, kralj Hamad bin Isa Al Halifa Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Na kraju zvanične posete Kraljevini Bahrein, prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivicu Dačića primio je bahreinski kralj Hamad bin Isa Al Halifa.

Audijencija ministra Dačića i delegacije kod kralja Bahreina dala je ovoj poseti poseban značaj i specifičnu težinu.

Razgovarano je o sveukupnoj bilateralnoj saradnji i jačanju političkih, a posebno ekonomskih odnosa. Razmenjena su mišljenja o temama od obostranog interesa i razmotrene su mogućnosti za dalji razvoj međusobne saradnje, naročito na privrednom planu.

Ivica Dačić, kralj Hamad bin Isa Al Halifa Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Bahreinska strana je obavestila da je doneta odluka da državljani Republike Srbije od sada mogu podneti zahtev za e-vizu, čime je pojednostavljena procedura pribavljanja viza za naše državljane koji žele da putuju u Bahrein.

Iskazano je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Diplomatskog instituta Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Bahrein, čime je na simboličan način obeležena tridesetogodišnjica od uspostavljanja bilateralnih odnosa.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ponovio je poziv predsednika Aleksandra Vučića upućen kralju Hamdi bin Isa Al Halifi da poseti Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    19. novembar 2019 | 13:44

    Kako mi se čini ova nama prijateljska zemlja ce u narednom peridu možda povuci dobar potez u interesu Srbije. Necu reci koji. Samo napred Dačicu. Dobar dvojac Vučic i Dačic. Sbija njeni interesi iznad svega.

  • 011

    19. novembar 2019 | 15:37

    a kako da povuce potez kada jos nisu priznali mozda ce da priznaju pa onda da ce Dačič posetit i oni če da povuče priznanje.

  • vasa

    19. novembar 2019 | 13:58

    i sta su pricali...jel ko cuo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA