≫ 

Vučić dao nalog VBA da istraži moguću špijunsku aferu

Predsednik Vučić je u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije sazvao sastanak, na kojem će obavestiti o rezultatima istrage i dodala da očekuje sve informacije tokom dana - rekla je premijerka Ana Brnabić

  • 15

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nalog Vojno-bezbednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

- Razgovarala sam s predsednikom Aleksandrom Vučićem, on je dao nalog Vojno-bezbednosnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas - rekla je Brnabić za Blic.

Istakla je i da je Vučić u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije sazvao sastanak, na kojem će obavestiti o rezultatima istrage i dodala da očekuje sve informacije tokom dana.

Ana Brnabic

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Jutros je iz Predsedništva za sutra najavljen sastanak predsednika Vučića sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan- Harčenkom, ali nije poznato da li taj susret ima veze sa ovim slučajem i na čijiu inicijativu dolazi do njega.

"Blic" je pisao da je ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban akter snimka na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Snimak je 17. novembra objavljen na Jutjubu, a njegovu autentičnost potvrdio je za "Blic" i istraživački novinar Hristo Grozev na svom Tviter nalogu.

Na video-snimku vidi se susret dvojice muškaraca na parkingu u Zemunu. Jednom od njih lice je blurovano kako bi mu se zaštitio identitet i za njega se tvrdi da je srpski zvaničnik "agent, oficir", drugi je Georgij Kleban, potpukovnik ruske vojske koji je (kako je za RSE potvrđeno u ministarstvu spoljnih poslova) bio na poziciji pomoćnika izaslanika odbrane pri Ambasadi Rusije u Beogradu, ali je sa te pozicije odjavljen u junu 2019.

Snimak počinje kadrom u kojem nepoznati muškarac, sa crvenom plastičnom kesom u ruci, odlazi do svog automobila koji se (navodi se u analizi RSE) nalazi na parkingu nedaleko od Zemunskog keja.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    20. novembar 2019 | 10:39

    Samo se vi ponosite sa rusijom rusiju ne interesuje srbija ni malo ona ima svoje interese jednom ve je rusija izdala kad je nato u nistijo srbiju i opece ve u nistit okreni te se eu ko mislite da spasite svoj narod

  • N

    20. novembar 2019 | 10:40

    Ako cackajte vi sa rusima,umesto lepo da smo vec u EU vi jok...

  • Дејан Младеновић

    20. novembar 2019 | 12:35

    Румунија Бугарска и Грчка које су чланице еу труну.. све мање плате све скупље а преко 30% становника их напустило из очајања. Јако пуно Бугара долази у Србију да надничи.Ако призна Србија независтан космет онда ће еу и америчке демоНкрате да уцењују за југ Србије рашку област и војводину.Претвориће нас у депонију за избеглице и у дужничко ропство

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA