≫ 

Gradski odbor Jedinstvene Srbije izabrao novo rukovodstvo

5.000 delegata iz Gradskog odbora Jedinstvene Srbije donelo je jednoglasnu odluku, a prisustvovao je i predsednik stranke Dragan Marković Palma.

  • 1
Dragan Marković Palma Foto: Dobrica Marković

U sportskoj hali JASSA u Jagodini, 5.000 delegata iz Gradskog odbora Jedinstvene Srbije izabralo je novo rukovodstvo, a prisustvovao je i predsednik stranke Dragan Marković Palma.

On se na početku obratio delegatima Izborne skupštine za grad Jagodinu i u zajedničko ime uputio pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, poželo mu brz oporavak i da nastavi da radi svoj posao kao predsednik Republike".

- Pozivam one poslanike Skupštine Srbije iz dela opozicije koji bojkutuju rad parlamenta da se vrate u skupštinu. To je mesto gde mi treba da se takmičimo delima i da vidimo ko će šta bolje da uradi za građane i državu, a ne da se upada motornim testerama u institucije, da se tuku žene i da se lome znakovi po ulicama Beograda. Da li su to poruke budućnosti? - upitao je Marković deo opozicije.

Podsetio je da je uvek vodio računa da svi oni koji budu na listi za odbornike i za poslanike, imaju svoje radno mesto.

Dragan Marković Palma Foto: Dobrica Marković

- Sada kada vidite ove iz opozicije, neki hoće da bojkotuju izbore, a neki ne, ali 95 posto njih nema radno mesto. Pa šta bre hoćeš ? Da narod glasa za tebe, da zaposliš sebe, suprugu i svoje prijatelje, a onaj što glasa za tebe da ostane bez posla i da nema od čega da živi, kao što je već bio slučaj dok je današnja opozicija bila vlast - naglasio je Dragan Marković Palma.

Rekao je da je Jedinstvena Srbije od 2008. godine u koaliciji sa socijalistima i istakao da je Ivica Dačić jedan od najboljh ministara spoljnih poslova svih vremena i Jugoslavije i Srbije.

- U Ujedinjenim nacijama smo došli do podjednakog broja zemalja članica onih koji priznaju takozvano nezavisno Kosovo i onih koji ne priznaju. A koliko je bilo pre nego što je Dačić postao ministar inostranih poslova - pitao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Dragan Marković Palma Foto: Dobrica Marković

- Jedinstvena Srbija u Jagodini ima 12 000 članova, a večeras u hali sportova ima 5000 delegata iz Jagodine i sve je puno kao da je derbi Crvena zvezda – Partizan, samo što je na toj utakmici publika podeljena, a ovde je jedinstvena i svi navijaju za jedan tim koji se zove Jedinstvena Srbija. Kada smo dobili poverenje građana da vodimo Jagodinu 2004. godine, gradski budžet je iznosio 4 miliona evra, a prošlu godinu smo završili sa 26 miliona evra i od tada smo 95 posto stvorili nove prihode kojih do tada nije bilo u budžetu grada. U gradskom budžetu na mesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara, jer ne koristimo privilegije na koje po zakonu imamo pravo, kao što su plate za članove Gradskog veća, dnevnice za odbornike, komunalnu policiju, pauk vozila, telefonske roming račune. I nastavićemo i dalje kao što smo i do sada radili da budžet troše građani, a ne političari -kazao je Marković poručivši da nikada svoje jagodince neće ostaviti.

Aleksandar Antić: Palma i Jedinstvena Srbija rade za Srbiju

Funkcioner SPS i ministar rudarstva u energetike, Aleksandar Antić poručio je da Dragan Marković Palma i JS rade za Srbiju, kao i da je marković od Jagodine napravio grad koji je poznat ne samo u Srbiji i regionu nego i u svetu.

- U Jagodini se meri vreme na, pre nego što je Palma došao vlast i na vreme nakon što je dobio poverenje građana. Prenosim vam pozdrave vaših prijatelja i saboraca iz Socijalističke partije Srbije, a posebno veliki pozdrav od našeg predsednika Ivice Dačića koji se sada nalazi negde između Bahreina i Australije i ide ka Pacifiku. Mi treba da budemo ponosni na naše partnerstvo, koje je već u 12. godini. Za ovih 12 godina se nikada nismo posvađali, nikada nismo imali teške reči, uvek smo se poštovali i radili zajedno za Srbiju. Politički odnos u koaliciji SPS – Jedinstvena Srbija je prerastao u jedan porodični odnos. Srbija napreduje i svi zajedno možemo da budemo ponosni na današnju Srbiju koja se razvija zahvaljujući predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije - poručio je Aleksandar Antić.

Novo rukovodstvo GO JS izabralo je 5.000 delegata i to jednoglasno.

Dragan Marković Palma Foto: Dobrica Marković

Za predsednika Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Jagodini izabran je sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza i direktor Akva parka u Jagodini Zoran Gligorijević.

Izabarano je i 6 potpredsednika jagodinskog gradskog odbora Jedinstvene Srbije : ugledni kardiolog dr Miodrag Jarkin, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević, hirurg dr Valentin Mihajlov, potpredsednica podmlatka Jedinstvene Srbije i šefica Kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji Marija Jovanović, dr Jasmina Spasojević i predsednik Udruženja penzionera u Jagodini Časlav Đorđević. Jednoglasno je izabano i 114 članova Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Jagodini. U delegaciji SPS bili su i šef poslaničke grupe i potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević, predsednik Pomoravskog i jagodinskog odbora SPS i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i član Glavnog dobora SPS Marko Maljković. Kao gosti GO Jedinstvene Srbije bili su i potpredsednici i narodni poslanici Vojislav Vujić, Marija Jevđić i Đorđe Kosanić, narodna poslanica Jelena Vujić Obradović, potpredsednici stranke Ratko Stevanović, Nenad Filipović, Dejan Manić, Dejan Pisarević, Dejan Ignjatović, kao i portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević.

Nastupio je i hor Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini i karatistkinja iz Jagodine odličnog glasa koja je osvojila drugo mesto u takmičenju „Zvezde Granda“ Milica Čikarić.

Video: Ovog puta više od tri hiljade za gospodina: Palma opet izdominirao kada je delio pomoć građanima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЋупричанинSWE

    20. novembar 2019 | 12:05

    Чему оволики циркус и малтретирање толико људи, кад један човек одлучује о свему?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA