Šapić: SPAS nema luksuz da čeka, odlučili smo da idemo na izbore

Ako dočekamo izbornu kampanju u ovom stanju u kojem smo danas, pitanje je koliko ćemo imati prostora da ljudima predstavimo poglede na našu nacionalnu politiku - rekao je Predsednik Srpskog patriotskog saveza

  • 12

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić rekao je da je ta organizacija dosta vagala oko izlaska na parlamentarne izbore iduće godine, ali da kao neparlamentarna stranka nema luksuz da čeka raspisivanje izbora i početak kampanju koja traje 45 dana i da je to bio osnovni razlog zašto je SPAS odlučio da izađe na izbore.

- Ako dočekamo izbornu kampanju u ovom stanju u kojem smo danas, pitanje je koliko ćemo imati prostora da ljudima predstavimo poglede na našu nacionalnu politiku. Do sada, kada smo izlazili pred ljude i pokušavali da im se predstavimo, imali su nejasan stav, a nisu ni preterano zainteresovani da nas čuju ako nismo sigurni da izlazimo na izbore - objasnio je razloge izlaska predsednik SPAS-a na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

Šapić je naveo da će pokušati da razgovara i sa pojedinim lokalnim organizacijama oko učešća na izborima i uputio im javni poziv da se pridruže.

Srbija, izbori, glasanje, glasačka kutija, ilustracija

Aleksandar Šapić je naveo da će pokušati da razgovara i sa pojedinim lokalnim organizacijama oko učešća na izborima i uputio im javni poziv da se pridruže-Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Oni koji imaju nameru da učestvuju na lokalnim izborima, ali ne i na parlamentarnim, ukoliko im odgovara naša nacionalna politika i kako je mi vidimo, dobrodošli su. Sa svakim možemo da razgovaramo - istakao je Šapić.

Šapić smatra da u društvu postoji velika podeljenost i netrpeljivost, što nije dobro, a na kritike dela opozicije koje zagovaaraju bojkot da je SPAS "trojanski konj" vlasti, kaže ne želi da odgovara.

- Neću učestvovati u tome. Ne želim da etiketiram jer smatram da je takav vid komunikacije loš za društvo. Ne treba da bude etiketiranja ni prema meni ako nisam spreman da podržim nečiji način političke borbe - kazao je Šapić i dodao da je svaki vid političke borbe legitiman.

Cilj mu je, navodi, prelazak cenzusa kako bi uspešnije mogao da plasira politički program.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    20. novembar 2019 | 15:16

    Tako je, samo da se ovo ropstvo zavrsi!

  • Srb

    20. novembar 2019 | 15:24

    Predlozite Aleksandru Obradovicu da bude uz Vasu stranku. Posten je, Srbiji takvi ljudi trebaju. Sve najbolje, do pobede 🇷🇸

  • Jelena A.

    20. novembar 2019 | 15:19

    Nema vise cekanja, dogorelo je sa ovima. Ne znam kakav ces biti ali sam sigurna u jedno, svi su bolji od ovih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA