≫ 

Ugljanin provocira, sa Kurtijem razgovarao zahtevu za poseban status Sandžaka

Na sastanku je bilo rečii o "njihovim težnjama da rade i razvijaju se ka dostojanstvenom životu" i "životu bez diskriminacije od Beograda"

  • 83

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin informisao je lidera Pokreta Samoopredeljenje i kandidata za premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija o zahtevu za poseban status Sandžaka.

Kako je sinoć saopšteno iz Samoopredeljenja, na sastanku je bilo reči o situaciji u Sandžaku, položaju tamošnjih Albanaca i Bošnjaka, kao i njihovim težnjama da rade i razvijaju se ka dostojanstvenom životu i "životu bez diskriminacije od Beograda", preneo je Kosovo online.

U saopštenju se navodi i da su se Kurti i Ugljanin saglasili da slučajeve "progona i zločina nad nesrpskim zajednicama u Sandžaku" treba prikupiti i javno predstaviti, kako bi se Srbija "suočila sa prošlošću", ali i kako bi "bila primorana da prestane sa diskriminacijom".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Нп

    22. novembar 2019 | 08:21

    Е овако нама овамо ништа не фали нико никог не дира нико ником никакве псовке,увреде не упућује ,али кад овај проговори ето куршлуза

  • SRB

    22. novembar 2019 | 08:13

    Kakvi licemeri,Sandzak i Presevo im se svidja a Beograd ne. Ovo sto oni pokusavaju to je krsenje suvereniteta Srbije i treba biti uhapseni po kratkom i zakonskom postupku.

  • stank

    22. novembar 2019 | 08:16

    Ugljanina treba Proterat iz Zemlje jer on svadja dva naroda koji su dugoZiveli u zajednici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA