≫ 

Saznajemo: Još jedna država povukla priznanje nezavisnosti Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prošle nedelje je saopštio da će do kraja godine biti još 3-4 zemlje koje će ovo isto učiniti

  • 75
Zastave Srbije i Republike Nauru Foto: Shutterstock

Kako Telegraf saznaje, 17. država povukla je priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, a u pitanju je Republika Nauru sa Pacifika.

Republika Nauru je sa najmanja nezavisna republika na svetu sa površinom od 21,3 kilometara kvadranih, ali su oni pod uticajem Australije među prvima priznali Kosovo već u aprilu 2008. godine.

Podsetimo, 11. novembra ministar spoljnih poslova Ivica Dačić saopštio je da je Gana povukla priznanje nezavisnosti KiM i tada pokazao zvaničnu notu koja je stigla.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Printscreen: tv Prva

On je tada najavio da će do kraja godine biti još 3-4 zemlje koje će ovo isto učiniti, ali i objasnio zašto je bitno da broj država koje su priznale Kosovo mora da bude manji od 97.

Teško utvrditi tačan broj zemalja koje su zaista priznale nezavisnost tzv. Kosova

Ministar Dačić ranije je rekao i da je veoma teško utvrditi koliko je zemalja zaista priznalo Kosovo.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova tzv. Kosova na engleskom, srpskom i francuskom je navedeno da je 114 zemalja priznalo nezavisnsot Kosova, a na albanskom - 116, uz konstataciju da je time postignut cilj da ih bude više od 100.

I na sajtu "Kosovo thanks you", piše da ih je 116 - da je Barbados poslednja zemlja koja je priznala nezavisnost i to u februaru 2018.

Odluku o povlačenju nezavisnosti, pre Gane, u 2019. doneli su Togo i Centralno afrička republika, a prošle godine to su učinili i Surinam, Lesoto, Papua Nova Gvneja, Burundi, Unija Komora, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Liberija, Grenada, Palau, Komonvelt Dominika, Solomonska Ostrva i Madagaskar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nexxx

    22. novembar 2019 | 11:39

    Bravo!

  • Sultan Bgd

    22. novembar 2019 | 12:40

    Bravo Dačiću sva čast nem veze što je mala država, na papiru je velika. Možete da ga ne volite ili volite. Čovek radi svoj posao.A vi dušmani pukni te. Bravo Dale 👏👏👏👍👍👍👍🎩🎩🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Ljubiša

    22. novembar 2019 | 12:30

    Na kraju će ostati samo Amerika,Britanija,Mila im i Gora,Hrvatska i Makedonija,čak će i Albanija da povuče priznanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA