≫ 

Vučić o doktoratu Siniše Malog: Nisam iznenađen, odluka je duboko politička

Nije me iznenadila odluka, jer sam to najavio, u Njujorku sam još o tome govorio - izjavio je predsednik Vučić

  • 9
Aleksandar Vucic, Muhamed Alabar

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga nije iznenadila odluka o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, jer ju je, kako kaže, i sam najavio.

- Nije me iznenadilo, jer sam to najavio. U Njujorku sam još o tome govorio. Odluka je duboko politička. Pitanje akademske čestitosti je od velkog značaja za našu zemlju. Ja sam video doktorat, nisam ga pročitao, ali ne bih davao svoj sud kao neki polupismeni lideri političkih stranaka. Što se tiče izbora za vladu, analzira se kakve rezultate je postigao on, a kakve veliki "stručnjak" kao Šoškić -  rekao je Vučić.

Podsetimo, Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu preinačio je juče Odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka od 28. oktobra 2019. godine i jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije.

Siniša Mali

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tim povodom oglasio se i ministar finansija i rekao da je za njega tema Predlog budžeta za 2020. godinu, a da će o doktoratu govoriti u narednim danima.

Znam koliko znam, znam da to nisam uradio, a to što nekom ova tema znači iz političkih razloga, to ne mogu ni da komentarišem. U svakom slučaju u narednih nekoliko dana ću se obratiti i na tu temu, a sada, da budem iskren, interesuje me budžet Srbije i da se pozabavim onim za šta sam plaćen od građana Srbije - rekao je Mali za Tanjug.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    22. novembar 2019 | 15:16

    Znaci rektori nemaju pojma a Vucic zna sve. Cuda se u ovoj Srbiji desavaju

  • hehe

    22. novembar 2019 | 15:12

    nou koment

  • El. Comandante

    22. novembar 2019 | 15:51

    Stara narodna izreka glasi. Radi sta hoces, ali neces do kad hoces..!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA