• 9

Vučić o doktoratu Siniše Malog: Nisam iznenađen, odluka je duboko politička

Nije me iznenadila odluka, jer sam to najavio, u Njujorku sam još o tome govorio - izjavio je predsednik Vučić

  • 9

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga nije iznenadila odluka o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, jer ju je, kako kaže, i sam najavio.

- Nije me iznenadilo, jer sam to najavio. U Njujorku sam još o tome govorio. Odluka je duboko politička. Pitanje akademske čestitosti je od velkog značaja za našu zemlju. Ja sam video doktorat, nisam ga pročitao, ali ne bih davao svoj sud kao neki polupismeni lideri političkih stranaka. Što se tiče izbora za vladu, analzira se kakve rezultate je postigao on, a kakve veliki "stručnjak" kao Šoškić -  rekao je Vučić.

Podsetimo, Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu preinačio je juče Odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka od 28. oktobra 2019. godine i jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije.

Siniša Mali

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tim povodom oglasio se i ministar finansija i rekao da je za njega tema Predlog budžeta za 2020. godinu, a da će o doktoratu govoriti u narednim danima.

Znam koliko znam, znam da to nisam uradio, a to što nekom ova tema znači iz političkih razloga, to ne mogu ni da komentarišem. U svakom slučaju u narednih nekoliko dana ću se obratiti i na tu temu, a sada, da budem iskren, interesuje me budžet Srbije i da se pozabavim onim za šta sam plaćen od građana Srbije - rekao je Mali za Tanjug.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Раднаскела

    Ако крену да поништавају и којекакве квази-дипломе, цела влада ће нам имати просечно 3. степен образовања.

  • BG 2

    Policijska istraga i veštačenje struke neka pokaže ispravnost doktorata,politika nije merodavna a ni vlsst i predsednik države,ima profesora koji mogu to da ocene.

  • El. Comandante

    Stara narodna izreka glasi. Radi sta hoces, ali neces do kad hoces..!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima