≫ 

Dačić: Kampanjom povlačenja priznanja tzv. Kosova želimo da nateramo Prištinu da napravi kompromis

Ministar spoljnih poslova je podsetio da je nedavno bio u poseti zemljama Pacifika i da sa većinom njih Srbija nije imala uspostavljene diplomatske odnose

  • 32
nedelja NATO u Beogradu Foto: Tnajug/Rade Prelić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da Srbija kampanjom povlačenja priznanja ne radi protiv tzv. Kosova, već da želi da natera Prištinu da se napravi neki kompromis.

- Oni neće kompromis, kažu "Nas je priznalo 116 zemalja". Hajde sada da vidimo koliko ih je priznalo? Bedžet Pacoli mi se žalio da sam uništio njegovu karijeru i pitao me zašto radim sve to oko priznanja. Mi ne radimo protiv Kosova, već da ih nateramo da napravimo neki kompromis - rekao je Dačić za TV Hepi.

Navodi da je nedavno bio u poseti zemljama Pacifika i da sa većinom njih Srbija nije imala uspostavljene diplomatske odnose.

Sa državom Nauru u septembru su uspostavljeni diplomatski odnosi, a i dalje ne postoje sa državama kao što su Samoa u Vauatu.

KOSOVO NEZAVISNOST DEFILE Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da Srbija kampanjom povlačenja priznanja ne radi protiv tzv. Kosova, već da želi da natera Prištinu da se napravi neki kompromis-FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

- Ne mogu da se načudim šta su radili ovi pre nas. Ako nemamo uspostavljene diplomatske odnose, to znači da nemate nikakve kontakte sa tom zemljom, da za tu zemlju ne postojite. Oni priznaju Kosovo, a ne priznaju nas. Mi smo to dozvolili. I nije takva situacija samo na Pacifiku - naglasio je Dačić i dodao da se radi i sa članicama Uneska i Interpola koje nisu države, već predstavljaju teritorije, a koji su glasali za ulazak Kosova u te organizacije, da se prebace na "srpsku stranu".

Upitan da li će Maldivi povući priznanje, Dačić je podsetio da je u njihovom parlamentu pokrenuta afera da je Kosovo dalo dva miliona dolara za priznanje ministru spoljnih poslova.

- Ako neko misli da ćemo mi dati dva miliona da povuku priznanje, to nije način na koji mi razgovaramo. Taj što je priznao Kosovo se sprema da bude protiv kandidat postojećem predsedniku Maldiva i tu su nam se interesi poklopili - zaključio je on.

(Tečegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    25. novembar 2019 | 13:18

    ?????? Kakav kompromis???? Nema nista od toga. Mogu samo da se isele sa Kosova mislim na politicare... Narod kao narod uvek ispasta....

  • Dragana

    25. novembar 2019 | 15:46

    Pristina nije zasluzila da sa nama pregovara. Okupator je Albanski narod iz Albanije na teritoriji Srbije, na Kosovu i Metohiji u saradnji s Amerikom. Taj novopeceni sastav Kostova je zadrigo u teski kriminal, sve radi para i otimacine. Mi treba da razgovore vodimo sa Tiranom, koja je zvanicno legitimana drzava. Kosovo nije republika, Kosovo je u Srbiji. Rezolucija 1244 nikada nece umreti.

  • Ambi

    25. novembar 2019 | 14:06

    Rec "naterati" u politici I diplomatiji nije preporucljiva. Ima mnogo lepsih nacina da se objasne razlozi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA