Novaković optužio Vučevića u vezi sa investicionim projektima, on poručio: To su laži i klevete

Svi papiri su javni i svima dostupni, od APR, sajta Grada Novog Sada, Sekretarijata za urbanizam i ništa nije sakriveno - izjavio je Vučević

  • 0
Borislav Novaković, Miloš Vučević Foto: Milena Đorđević, Tanjug

Nekadašnji predsednik Skupštine grada Novog Sada i sadašnji funkcioner Narodne stranke Borislav Novaković, uputio je na račun naprednjaka optužbe u vezi sa nekoliko investicionih projekata u Novom Sadu, a među poslednjima je onaj koji se odnosi na Pupinovu zgradu u centru grada. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da su u pitanju laži i klevete.

- Danas smo ponovo čuli jednu takvu laž o jednoj investiciji, da se nekome nešto pogodovalo, kako bi se se nešto prikrilo. Sve što se pričalo o toj investiciji pokazano je i dokazano da je bilo lažno. Od toga da investitor neće vratiti Kosturnicu, spomenik, da neće biti podzemnih garaža. Sve je otpadalo kao blato s točkova, ali ni to nije dovoljno da ljudi koji imaju krivične postupke upravo optužuju druge ljude za krivične postupke - izjavio je gradonačelnik Novog Sada i istakao da je Novaković taj koji vrši pritisak na pravosudne organe.

Prema rečima Vučevića, svi papiri su javni i svima dostupni, od APR, sajta Grada Novog Sada, Sekretarijata za urbanizam i ništa nije sakriveno.

Gradimo mostove - pricamo o Evropi Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Postavlja se pitanje gde je uzbunjivač? Nema uzbunjivača, jer je Novaković sam podneo krivičnu prijavu, pošto je u izjavi pred sudom rekao da je on dopunio. To je najbolji dokaz da on stoji iza svega toga. Molim sva nadležna tužilaštva i sve sudove da pokrenu postupke i da vidimo jednom da li se to desilo ili se ne. Kakva građevinska mafija, lično sam uveo taksu za nedostatak parking mesta. Svaki dan pričaju gluposti da će Promenada potonuti, da nećemo ozeleniti Bulevar despota Stefana. Pitajte jednom Novakovića da li je kupovao kamere kako bi snimao zaposlene. Svaki dan nam lopovi i kriminalci drže predavanja. Dosta s tim - rekao je gradonačelnik Vučević.

Vučević preporodio Novi Sad

Na optužbe Novakovića reagovao je i Damir Zobenica, potpredsednik IZ odbora SNS, i poručio da, za razliku od Novakovića i njemu sličnih, Miloš Vučević je preporodio ovaj grad u dva mandata.

- Ukoliko želimo da pričamo o situaciju u gradu, a vezano za izgradnju, želim da istaknem da je Pupunova palata je, prema mišljenju najvećeg dela Novosađana, veoma reprezentativan objekat koji je ispunio sve kriterijume po pitanju kvaliteta i estetike. Objekat koji je otišao tri sprata ispod zemlje sa parking prostorom jeste novi standard koji je uveo investitor, takođe uveo je standard da svaka stambena jedinica ima parking mesto - izjavio je on i dodao da je Miloš Vučević preporodio grad u dva mandata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA