Svima je postalo jasno da su Albanci problem u pregovorima: Dačić o dijalogu Beograda i Prištine

Nemam ni trunku optimizma da će tok pregovara krenuti na bolje - ocenio je Ivica Dačić gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a

  • 12

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navodi za RTS da ne očekuje pozitivan pomak u dijalogu Beograda i Prištine i ocenjuje da su Ramuš Haradinaj i Aljbin Kurti svojim izjavama celom svetu pokazali da su Albanci problem.

Ivica Dačić je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a naveo da nema ni trunku optimizma da će tok pregovara krenuti na bolje.

- Ako pogledate ko je u Prištini taj sa kojim treba da se razgovara i pregovara ja nemam ni trunku optimizma da će biti išta bolje nego što je bilo sa Ramušom Haradinajem, čak možda i gore. Potvrđuje se sve ono što smo ranije govorili. Pogledajte najnovije izjave Aljbina Kurtija koji govori o ujedinjenju Kosova sa Albanijom, jedinstvenoj albanskoj naciji - navodi Dačić.

Dodaje da su Kurti i Haradinaj celom svetu pokazali da su Albanci problem.

KOSOVO NEZAVISNOST DEFILE Ako pogledate ko je u Prištini taj sa kojim treba da se razgovara i pregovara ja nemam ni trunku optimizma da će biti išta bolje nego što je bilo sa Ramušom Haradinajem, čak možda i gore, rekao je Dačić-FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

- Mislim da je svima sada postalo jasno da je retko ko uradio za srpski stvar kao što su to uradili Haradinaj, Kurti i ostali. Pokazali su celom svetu ko je u stvari problem. Pokazali su da su problem Albanci - navodi ministar spoljnih poslova.

Dodaje da neće biti uspeha dok se ne izvrši pritisak na Prištinu.

- Može da dođe za pregovarača ko god hoće, dok ne izvrši pritisak na Prištinu neće biti uspeha - ocenjuje Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    26. novembar 2019 | 10:08

    Srbija njen državni vrh čine mnogo na raznašnjenju onoga što se dešava u našoj juznoj pokrajini Kosovo. 17 država su povukle priznanja takozvane države Kosovo. Ovo je velika diplomatska pobeda Srbije, Vučica i Dačica.

  • Züri

    26. novembar 2019 | 11:32

    Hvala Dačiću na obaveštenju,uradite nešto da hoće dogovor,priznajte i rešite problem i biće bolje za obe strane i ljude.

  • PRC

    26. novembar 2019 | 10:59

    Ako su Srbi sa Kosova rekli na referendumu 2012 da neće u šiptarskr institucije, ko je vas ovlastio da integrišete Srbe u šiptarske institucije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA