≫ 

NIN sklonio Vučićevu fotografiju sa naslovne strane

Naslovnu stranu, objavljenu na Tviter profilu nedeljnika, komentarisali su čitaoci uz poruku da bi ovaj broj i njegovu naslovnu stranu trebalo da povuku

  • 2
NIN prazna naslovna strana Foto: Promo/NIN

Posle burnih reakcija javnosti koje je izazvala fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića na naslovnoj strani NIN-a, nedeljnik je istu uklonio.

Predstavnici vlasti i deo javnosti ocenio je da je u pitanje poziv na likvidaciju šefa države.

Mnogo je poruka, upućenih redakciji nedeljnika, koje glase - povucite broj.

Tim povodom oglasio se i glavni i odgovorni urednik nedeljnika, Milan Ćulibrk, i rekao da su samo najmračnijim umovima mogle pasti na pamet gadosti koje se pripisuju redakciji NIN zbog naslovne strane novog broja, te da nikome nije ni na kraj pameti palo ono za šta ih optužuju.

VUCIC  KOSOVO OBRACANJE FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

On je rekao da niko nije ni jednom rečju negodovao kada su neki domaći mediji fotografiju Tanjuga prvi put objavili još 27. juna 2017, kada je predsednik Srbije, tada premijer Aleksandar Vučić sa tadašnjim predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom svečano otvorio Osmi međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" u Beogradu.

Fotografija je, po mišljenju izdavača bila neprimerena, pa je na Fejsbuku objavljena nova naslovnica bez fotografije.

- Na naslovnoj strani nema fotografije, jer je ona koja je već objavljena na društvenim mrežama, prema mišljenju izdavača „Ringier Axel Springer“ Srbija bila neprimerena, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer. Iako je naslovna strana promenjena, sadržaj članka Afera oružje: Ko ruši Krušik ostaje, naravno, nepromenjen - piše u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    28. novembar 2019 | 15:24

    Ako neko stvarno rusi Krusik, ako je to istina, onda svaki Srbin treba da postavi pitanje "ko to rusi Krusik", ko je doveo firmu u situaciju stecaja, gde su pare, koja privatna lica su umesana, a dosta podataka ima vec. Drzava treba da pokrene taj postupak, normalno.

  • posiden

    28. novembar 2019 | 13:03

    Naravno da nema odgovora 😦

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA