"Samoopredeljenje" i DSK usaglasili programe: Politički deo ostavili Kurtiju i Mustafi

Dan nakon sastanka Aljbina Kurtija i Isa Mustafe, lidera stranaka koje su na izborima u oktobru osvojile najviše poslaničkih mesta, radne grupe i stručnjaci razmatraće pitanja o kojima do sada nisu mogli da postignu konsenzus

  • 0

Radne grupe pokreta "Samoopredeljenje" i Demokratskog saveza Kosova nastavili su danas razgovore kako bi usaglasili stavove o preostalim otvorenim pitanjima.

Dan nakon sastanka Aljbina Kurtija i Isa Mustafe, lidera stranaka koje su na izborima u oktobru osvojile najviše poslaničkih mesta, radne grupe i stručnjaci razmatraće pitanja o kojima do sada nisu mogli da postignu konsenzus.

Posle sastanka saopšteno je da je program dveju stranaka usklađen 100 odsto, a da će konačni sporazum biti postignut početkom sledeće nedelje. Rečeno je da će se o podeli odgovornosti razgovarati tokom vikenda, a da će konačni sporazum biti potpisan početkom sledeće nedelje.

- Dogovor će biti postignut veoma brzo - rekla je Aljbuljena Hadžiu iz Pokreta Samoopredeljenje i dodala da će brzo biti sazvana i konstitutivna sednica Skupštine.

Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP

Nakon jučerašnjeg sastanka sa Mustafom, Kurti je rekao da će imati intenzivne sastanke sa liderom DSK.

- Saglasili smo se da ćemo intenzivno da se sastajemo, jer moramo da postignemo dogovor koji će obeležiti novo poglavlje na Kosovu, sa novom kulturom upravljanja, razvojnim programom za pravnu i socijalnu pravdu i za evropske integracije, uvek dajući prednost građanima bez ikakvih razlika - rekao je Kurti novinarima nakon sastanka.

Vjosa Osmani iz Demokratskog saveza Kosova istakla je da bi dogovor između DSK-a i Pokreta mogao da bude postignut još ranije nego što predviđa Aljbin Kurti.

Upitana da li će vlada biti formirana u ponedeljak, Osmani je odgovorila da bi "mogla da bude formirana i ranije".

Video: Dačić: Republika Nauru povukla priznanje nezavisnosti tzv. Kosova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA