Iskusni diplomata, mediji ga optuživali da je čuvao mrtve mačke u zamrzivaču: Ko je novi šef Euleksa

Radio je u diplomatskim misijama, uključujući Moskvu i Vašington, te na velikom broju pitanja, među njima i kao šef Jedinice za bezbednosnu politiku u Evropskoj komisiji

  • 1
Lars Gunar Vigemark Printskrin: Youtube/FTV

Na mesto novog šefa Misije EU za vladavinu prava na Kosovu – Euleks od 1. decembra dolazi švedski diplomata Lars Gunar Vigemark, koji nije nepoznat domaćoj javnosti.

Prethodno je obavljao funkciju šefa EU delegacije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH kao i šefa delegacije EU u Pakistanu. Radio je u diplomatskim misijama, uključujući Moskvu i Vašington, te na velikom broju pitanja, među njima i kao šef Jedinice za bezbednosnu politiku u Evropskoj komisiji.

Na "udaru" javnosti našao se kada je, tokom Vigemarkove službe u BiH, novinar Slobodan Vasković na svom blogu objavio da su u zamrzivaču rezidencije u Sarajevu, nakon njegovog odlaska, prilikom čišćenja pronađene dve mrtve mačke, što su preneli mnogi sarajevski mediji.

Nekadašnji šef misije EU u BiH, odbacio je te medijske tvrdnje, rekavši da je "to potpuna glupost".

Bosna, BIH, Sarajevo, Izbori LARS GUNAR VIGEMARK Foto: AP/Tanjug

To je potpuna glupost. To nije tačno - rekao je Vigemark za portal Faktor, naglasivši da medijski navodi nemaju veze s istinom.

Vigemark je tokom boravka u Sarajevu imao kućne ljubimce, koje je, kako je kazao, poveo sa sobom.

Da, imao sam dve mačke i poneo sam ih sa sobom - rekao je Vigemark.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA