≫ 

Visoka delegacija Evropskog parlamenta stiže u Beograd: U fokusu razgovori o odnosima EU i Srbije

U pitanju je poseta predsednika grupe Evropske narodne partije u EP Mafreda Vebera, a u delegaciji su i predsednik Spoljnopolitičkog odbora Dejvid Mekalister i izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik - rečeno je Tanjugu u EP

  • 5

Visoka delegacija Evropskog parlamenta, na čelu sa predsednikom grupe Evropske narodne partije Manfredom Veberom, sutra i u utorak, 2. i 3. decembra, boraviće u radnoj poseti Beogradu, gde će se sastati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Radi se o unapred dogovorenoj poseti u cilju razgovora o odnosima EU i Srbije, sazanje Tanjug u Briselu.

- U pitanju je poseta predsednika grupe Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu Mafreda Vebera, a u delegaciji su i predsednik Spoljnopolitičkog odbora Dejvid Mekalister i izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik - rečeno je Tanjugu u EP.

Sutra, prvog dana posete, kako se najavljuje, delegacija Evropskog parlamenta sastaće se u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, posle čega je predviđeno i obraćanje medijima.

Dejvid Mekalister U delegaciji će se naći i predsednik Spoljnopolitičkog odbora Dejvid Mekalister-Foto: Tanjug/Rade Prelić

Posle toga sledi sastanak zvaničnika Evropskog parlamenta sa ministarom za evrointegracije Srbije Jadrankom Joksimović. U popodnevnim časovima delagacija EP razgovaraće sa stipendistima Fondacije Konrad Adenauer.

U utorak, 3. decembra, delegacija Evropskog parlamenta sastaće se u 9.00 časova sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Na agendi delegacije Evropskog parlamenta stoji i sastanak sa predstavnicima opozicije u Srbiji, koji se vodi kao još nepotvrđen.

Svoju posetu Beogradu visoka delgacija EP i EPP završava obilaskom Naučno tehnološkog parka u Beogradu. Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici takođe će prisutvovati sastancima EU parlamentaraca sa zvaničnicima Srbije, kažu za Tanjug u Briselu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    1. decembar 2019 | 18:10

    Sve se radi organizovano, ponekad polako, ali sigurno, tako da niko ne treba da potpisuje takozvanu republiku Kosovo, nece biti izdajnik, a posao zavrsen. Mali Sengen radi i Srbija na kolenima, a Vlada opet nece biti kriva nizasta. KOME TREBA EVROPAKA UNIJA? EVROPA DA ALi NE I EVROPSKA UNIJA. Ljudi, kakvi pregovori vise sa EU?

  • Emil

    2. decembar 2019 | 16:04

    Zapad je agresivan, sebican, okrutan, nemoralan, sto se u mnogo manjoj meri moze reci za bilo koji istok Planete. Sve je bolje na Istoku, ali moc mracnih energija sa Zapada ubija tradiciju, ljubav, dobre odnose, opstanak, zdravlje, veru i Boga i porodicu, sve ono sto je vredno i normalno. Najgore je to sto je to program jos od 1948. godine. To ne moze da pobedi, ali moze da urusi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA