≫ 

Potvrda dolaska Si Đinpinga dokaz čeličnog prijateljstva Srbije i Kine: Vučić se sastao sa Čen Bo

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen razgovarali su o razvoju i daljem unapređenju odnosa dveju zemalja

  • 46
SRBIJA KINA AMBASADOR

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Srbija je izuzetno posvećena jačanju saradnje sa Kinom, a potvrda dolaska predsednika Si Ðinpinga, najavljena za sledeću godinu, velika je čast i dokaz čeličnog prijateljstva Srbije i Kine, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić na sastanku sa ambasadorkom Kine Čen Bo.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen razgovarali su o razvoju i daljem unapređenju odnosa dveju zemalja.

Ambasadorka Čen je naglasila da se intenzivno radi na pripremi Samita 17+1, koji će biti održan u aprilu sledeće godine u Kini i izvestila predsednika Vučića o stanju investicija kineskih kompanija u Srbiji.

Oni su razmotrili zajedničke infrastrukturne projekte, kao što su pruga Beograd - Bidimpešta i rad na deonici auto-puta Preljina - Požega, čija je uspešna realizacija u toku.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo.Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

 

Na sastanku je bilo reči i o pruzi Beograd - Niš - Preševo, kojom bi Srbija postala nezaobilazan koridor za transport robe od velikih grčkih luka ka srcu Evrope, istakavši poseban ekonomski značaj i mogućnost razvoja industrijskih zona duž ove pruge.

Predsednik Vučić je uputio molbu ambasadorki Čen da prenese njegove bratske i prijateljske pozdrave predsedniku Siju i istakao da je Srbija trajno opredeljena za najbliže odnose na Narodnom Republikom Kinom, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Video: Vučić se sastao sa Si Ðinpingom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojan

    5. decembar 2019 | 13:17

    Vezuje nas čelično prijateljstvo!

  • se

    5. decembar 2019 | 13:21

    Srbija je izuzetno posvećena jačanju saradnje sa Kinom!

  • Mala od skandala

    5. decembar 2019 | 13:17

    Srbija razvija čvrste odnose sa Kinom, što je i normalno kad se pogleda šta je taj narod uradio za Srbiju, i kolika su im ulaganja u našoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA